Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ален Делон на почивка заедно със съпругата си Натали, синът им Антони и немската им овчарка през 1965 г. СНИМКИ: АРХИВ
Ален Делон на почивка заедно със съпругата си Натали, синът им Антони и немската им овчарка през 1965 г. СНИМКИ: АРХИВ

Кинолегендата Ален Делон ще бъде погребан през следващите дни, като се очаква децата му да организират частна церемония, на която да присъства тесен кръг от хора.

В неделя Делон си отиде на 88 г. в дома си в Души, заобиколен от семейството си и кучето си Лубо. В страната обаче не беше обявен ден на траур, тъй като самият той приживе обяви, че не иска формалности и много шум, когато настъпи смъртта му. Вместо това великият актьор пожела да бъде погребан до кучетата си в имота си в Души.

Хиляди хора почитат паметта на легендарния Ален Делон
СНИМКА: Twitter/ @NST_Online
·
Хиляди хора почитат паметта на легендарния Ален Делон СНИМКА: Twitter/ @NST_Online ·

Делон винаги е имал дълбока връзка с животните. В интервю той разказва за предсмъртното си желание: “Искам да бъда погребан с кучетата си. Не ме интересува нищо друго, просто искам да съм с тях. Те бяха единствените, които ме обичаха безусловно, винаги до мен, без да искат нищо в замяна”. Актьорът преди време създава гробище, където до момента са намерили покой над 30 от неговите любими четириноги. Често те са в гроб по двойки, вероятно с цел никога да не бъдат сами след смъртта. В гробището е построен и параклис, като приживе Делон иска именно до него да бъде последното му място за покой. “Целият ми живот е там, в гробовете на моите кучета”, казва той преди време в интервю.

Кинолегендата се включва в различни каузи на приятелката си Брижит Бардо за защита на животните. Веднъж дори изпраща хеликоптер да спаси коте с откъсната лапа. Животинката по-късно намира дом във вилата на французина. В друг случай от 2009 г. Делон се включва в кауза, за да помогне на пинчера Мамбо, който е жертва на жестокост - млада двойка го залива с бензин и го запалва.

Някои от желанията на актьора обаче бяха критикувани, например за белгийската му овчарка Лубо, с която бяха неразделни. “Ако умра преди него, ще помоля ветеринаря да си тръгнем заедно. Ще му бие инжекция, за да умре в ръцете ми”, казва той пред “Пари мач”, като обяснява, че кучето може да страда твърде много без него.

Пред дома на “ангелското лице” на френското кино стотици почитатели оставят цветя в негова памет. “Не го бяхме виждали от две години, но той винаги е бил забележителна фигура в селото”, казва кметът на Души, който също беше пред имота на Делон, за да му каже последно сбогом. Съседи разказват, че въпреки световната слава той винаги е бил “защитен” в общността и хората са уважавали личното му пространство.