Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветозар Томов
Цветозар Томов

Не приемам всички аргументи на ВАС, заяви по Нова тв зам.-председателят на ЦИК Цветозар Томов по повод решението на съда коалиция "ДПС - Ново начало" да бъде незабавно регистрирана, защото нейните документи  са подадени по-рано. Той уточни, че срокът за подаване на документите започвал от 9,30 часа на 2 септември и за това ЦИК не е разгледал заявлението на "ДПС - Ново начало".

"Може би трябва при регистрации да работим от 00,00 часа", добави Томов. 

"Вероятно трябва да обсъдим дали оттук насетне всички ще могат да подават заявление за участие в изборите по електронен път", каза още той. Томов уточни, че в полунощ на 2 септември от "ДПС - Ново начало"  пратили само заявление, а останалите документи след това.

Една минута преди крайния срок за подаване на документите вчера Джевдет Чакъров е поискал ДПС да излезе от коалицията "ДПС - Ново начало", а веднага след това е постъпило и възражение срещу искането, съобщи Томов. Той обясни, че в следващите часове ЦИК ще се занимава с този въпрос.

За.-шефът на ЦИК  обаче обясни, че излизането от коалиция не е толкова лесно.  Също така сега, ако иска коалиция "ДПС - Ново начало" може да си смени името, но трябва да бъде поискано от представителите в самата коалиция.  

После уточни, че "Алианс за права и свободи" няма да има свои представители в секционните комисии, защото в него партия ДПС не присъства, а представители в СИК имат само парламентарните сили.