Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Близнаците в съдебната зала днес.
Близнаците в съдебната зала днес.

Бизюрев им изгражда версии какво да лъжат Динкови, ако бъдат хванати, казва адвокатката им

Телефонният разговор, в който Рангел Бизюрев и близнаците Динкови уговарят версиите след убийството на Димитър Малинов в Цалапица, остана недостъпен за Районния съд в Пловдив. Той беше поискан, но по-горната инстанция не го предостави. По какви причини - не е ясно.

Това се разбра на днешното заседание на Районния съд. Адвокатката на Динкови Светлана Званчева настоя магистратите да поискат този път протокол за оглед на веществено доказателство - дискът, на който се намира въпросният запис. Така процесът беше отложен за 24 октомври - след следващите дати по делото на Рангел.

Званчева посочи, че в предходни заседания Рангел обяснявал как близнаците му се обадили, за да го инструктират какво да каже. "Това категорично не отговаря на истината. Такъв разговор има записан от единия от моите клиенти, където именно Бизюрев им изгражда версии какво да лъжат, ако бъдат установени и хванати", категорична е тя. Затова и настоява той да бъде изискан.

Адвокат Светлана Званчева настоява записът от телефонния разговор да бъде предаден на Районния съд.
Адвокат Светлана Званчева настоява записът от телефонния разговор да бъде предаден на Районния съд.

Борислав и Валентин Динкови отговарят пред съда по обвинение за лично укривателство. Според прокуратурата те са помогнали със заравянето на трупа на Митко. Двамата признават всичко, но според близките на убития младеж са имали по-сериозна роля и трябва да бъдат обвинени за съучастници на Рангел Бизюрев.

Днес отново Динкови бяха посрещнати с викове "Убийци" в коридора пред залата. Това стана и причината съдия Спасимир Здравчев да направи забележка за спазване на реда и да напомни на присъстващите, че излъчването на делото е незаконно, тъй като в предишни заседания се е случвало. Съдията беше категоричен, че няма право да се разпорежда със случващото се в коридора. Защитничката на близнаците посочи още, че в интернет е била публикувана експертиза от делото, което нарушава правата на близнаците.
"В това заседание сме две страни и един арбитър. Кой снима експертизата, за да бъде на всичкото отгоре публикувана дума по дума със снимки вътре", пита тя. Здравчев заяви, че ще изпрати запитване до вещите лица дали заключението наистина е публикувано 1:1.

Наблюдаващият прокурор по делото на близнаците Димитър Костов.
Наблюдаващият прокурор по делото на близнаците Димитър Костов.