Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Джон Малкович по време на  кастинга за  актьори от щатната трупа на Народния театър, които ще участват в спектакъла “Оръжията и човекът”.
СНИМКИ: НАРОДЕН ТЕАТЪР  “ИВАН ВАЗОВ”
Джон Малкович по време на кастинга за актьори от щатната трупа на Народния театър, които ще участват в спектакъла “Оръжията и човекът”. СНИМКИ: НАРОДЕН ТЕАТЪР “ИВАН ВАЗОВ”

Отказах няколко предложения за сериали заради постановката ми в Народния театър, казва режисьорът

Не беше само едно, а отказах няколко предложения след съгласието ми да направя театрална постановка в Народния театър. Свикнал съм да оставам верен на решенията си. Театърът се поставя с години понякога. Изобщо не е странно за мен. Това разказа световноизвестният режисьор Джон Малкович по Би Ти Ви. 

Скоро ще започнат репетиции по спектакъла му "Оръжията и човекът" на Бърнард Шоу, който ще бъде поставен в Народния театър "Иван Вазов". Премиерата ще бъде през ноември. 

По думите му интересът му към България е тръгнал след като се е запознал с българските актьори Самуел Финци,  Ясен Пеянков и Наталия Дончева. 

"Наясно съм, че постановката "Оръжията и човекът" е спорна за вас по причини, които не са ясни за мен. Но впоследствие получих тази обратна връзка, че пиесата "се подиграва на българите" и че "се подиграва на Сръбско-българската война" през XIX век, но според мен тя не е нито едно от двете. В нея става дума за претенциите, за грешния идеализъм и всъщност е една антивоенна пиеса, защото по принцип Джордж Бърнард Шоу е писал много пиеси, за да заяви опозицията си на войната. Малко съм смутен, че хората си мислят, че бих дошъл в България, за да се подигравам на българите. Просто досега не съм поставял пиеса при вас. Тази наистина е сатирична, забавна и в крайна сметка доста романтична. Много е лека. В нея изобщо няма подигравка с българите, а идеята е да се изобличат хорските претенции.", каза още Малкович.

По думите му Народният театър привлича много таланти не само от България. "Робърт Уилсън, Тимофей Кулябин, който за мен е най-добрият режисьор, когото съм виждал, за когото съм чел и изобщо с когото съм работил. Така че много ясно се вижда този напредък, за който говорите. Народният театър е показателен за това. Светът иска да работи с вас и това е благодарение на дарбата ви", каза Малкович