Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кристофор Караджов СНИМКА: фейсбук, личен архив
Кристофор Караджов СНИМКА: фейсбук, личен архив

„Камала Харис беше най-логичният избор по много причини. Първо – вицепрезидента традиционно наследява мантията на президента, който си изкарва два мандата.“

Това заяви в предаването „Тази събота“ преподавателят по журналистика в Калифорнийския университет в САЩ проф. Христофор Караджов.

„Тя също беше най-логична и като наследник на парите, които бяха събрани до момента. Понеже тя и Джо Байдън се водят в една кампания, тоест няма нужда тези пари да бъдат юридически преразпределени“, уточни още той.

„Имаше много надежди към нея, когато стана вицепрезидент. Може би не успя да стане толкова популярна, колкото се очакваше. Но сега сякаш наблюдаваме една променена Камала Харис – много енергия, много хъс и увереност. Личи си и по резултатите. Демократите счупиха рекорди по набиране на средства“, заяви Караджов.

По думите му Джо Байдън не би могъл да победи Доналд Тръмп.

„Камала Харис е по-добре от Джо Байдън в допитванията. И нейната разпознаваемост в национален мащаб е много висока. Ентусиазмът за Камала Харис е много висок“, допълни той.

„Омразата, която се изсипа от страна на републиканците върху Камала Харис, беше на база на това, че е жена. Даже вицепрезидентът Джей ти Ванс беше казал нещо, свързано с бездетни жени с котки. Стратезите на Републиканската партия се опитват да задържат техните политици да не бъдат сексисти и расисти“, каза Караджов.

„Доналд Тръмп си казва каквото си иска. На речта на Републиканската конвенция, която произнесе, издържа 10 минути да казва хубави и правилни неща, а след това отиде в една абсолютна тирада колко е зле Америка и колко Демократите са виновни за това“, каза още преподавателят.

Целия разговор вижте във видеото.