Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Американското списание пише за културния и обществения живот в българската столица.
СНИМКА: ГЕОРГИ ПАЛЕЙКОВ
Американското списание пише за културния и обществения живот в българската столица. СНИМКА: ГЕОРГИ ПАЛЕЙКОВ

Космополитна, с уютни улички и аристократични сгради, описва столицата пред реномираното издание актрисата Мария Бакалова

Космополитен технологичен хъб, който привлича таланти от целия свят с модерната си душа и древната си история.

Така реномираното американско модно списание Vogue описва София. И добавя, че балканската столица е най-оживеният град в Европа в момента.

Дом на едно от най-известните студия за филмова продукция на Стария континент, София се гордее с развит културен живот. Предлага на жителите си многобройни галерии, музеи, антично римско наследство, а все по-популярни ставали фестивалите, посветени на храна, музика, литература и артистични изкуства.

Vogue дава за пример Националната галерия, където това лято актрисата и фотограф Джесика Ланг, носителка на два оскара, откри ретроспекция. Обръща внимание и на Международния филмов фестивал, който тази година представи 170 филма от над 50 държави, както и джаз феста, който привлича над 50 хил. любители на музиката.

Мария Бакалова КАДЪР: Инстаграм/mariabakalovaofficial
Мария Бакалова КАДЪР: Инстаграм/mariabakalovaofficial

Списанието се допитва до номинираната за “Оскар” българска актриса Мария Бакалова. Тя описва София като място, което съчетава история и съвременност. “Това е една от най-старите столици в Европа, но въпреки това продължава да се развива по толкова динамичен и модерен начин. Всеки път, когато се връщам, забелязвам колко оживена и космополитна е станала, като същевременно запазва уникалния си чар с уютни улички и аристократични стари сгради”, казва Бакалова.