Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Деси Стоянова слиза от екран.
Деси Стоянова слиза от екран.

Тя ще преподава медийно говорене

“Без Деси Стоянова и Сашо Кадиев предаването “Преди обед” няма да е същото”, каза Георги Тошев, продуцент и творчески директор на тв формата по Би Ти Ви. Деси Стоянова обяви решението си да напусне телевизията, а след това добави и емоционален пост във фейсбук. Утре ще бъде за последен път в ефир като водеща на “Преди обед”, а като за финал до нея седна Сашо Кадиев, с когото преди 12 години стават лицата на “Преди обед”.

Тв водещата с Петър Дочев
Тв водещата с Петър Дочев

Хора от телевизията коментират, че вероятната причина Деси Стоянова да напусне предаването са новите програмни промени, които клонят към народняшкото, пренебрегва се културата и се набляга на чалгата. Говори се, че заради насочването на темите към масовото, към попфолка много журналисти обмислят да си тръгнат. Коментира се, че телевизията е напът да се заиграе с масовия вкус.

Потърсихме за коментар и Георги Тошев, продуцент и творчески директор на “Преди обед”, който бе категоричен, че без Деси Стоянова и Сашо Кадиев предаването няма да е същото. “Имаме време с екипа на телевизията да потърсим нови лица, които да продължат предаването в новата посока. В нашата професия има незаменими хора. Такива са Деси Стоянова и Сашо Кадиев. Като продуцент и създател на тв формати мога да кажа, че те са перфектната комбинация. Той - заради изключителното чувство за хумор и непринуденото си поведение, тя - заради високите журналистически стандарти, които изповядва. Тази двойка имаше възможност да съществува изключително успешно 12 години в ефир. Вярвам, че с колегите ще намерим нова успешна форма за общуване с телевизионната аудитория. Ако усетя, че не съм аз човекът за тази посока, ще си тръгна. Имам предложения от много медии, не само български. Пред мен остава предизвикателството да се опитам заедно с екипа на “Преди обед” да създадем едно ново предаване.

Деси Стоянова и Сашо Кадиев 12 години водят заедно “Преди обед”.
Деси Стоянова и Сашо Кадиев 12 години водят заедно “Преди обед”.

Не познавам много хора в нашата професия, които имат този морал и почтеност, които притежава Деси Стоянова. А те са базисни да бъдеш добър човек и журналист”, каза Георги Тошев.

В продължение на общо 17 години Десислава Стоянова е част от екипа на Би Ти Ви. От 2002 до 2007 г. тя е репортер в нюзрума на Би Ти Ви Новините, където се занимава предимно с политическа журналистика. А някои от документалните филми, които създава за Би Ти Ви Репортерите, са отличени с престижни отличия. През февруари 2012-а става водеща на “Преди обед”. В следващите 12 години всеки делничен ден на живо в ефир, рамо до рамо с Александър Кадиев, а впоследствие и с Петър Дочев, тя се превърна в любима водеща на стотици хиляди български зрители и заедно с екипа зад кадър изведоха предаването до изключително висока гледаемост в часовете преди обед.

Георги Тошев
Георги Тошев

Миналата година на 28 ноември почина съпругът на Деси - Велислав Русев. Той претърпя инсулт на 57 г. Русев беше уважаван професионалист с респектираща кариера и богат опит в медиите. Гилдията го познава като посветен вестникар, разследващ журналист и ментор на цяло поколение репортери, работил във вестниците “24 часа”, “Сега”, “Монитор” и “Експрес”.

“Факт е, че когато нещо те разтърси до основи, продължаването напред не е лесно, но категорично си давам сметка, че нещото, което помага, е стремежът да виждаш повече светлата страна на живота. Това е нещо, което аз смятам да се опитвам да правя оттук нататък. Да цениш мига, защото в крайна сметка ние имаме само него”, сподели тогава Деси.