Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Благовест Георгиев КАДЪР: Фейсбук/Личен профил
Благовест Георгиев КАДЪР: Фейсбук/Личен профил

Общинският съветник от коалиция ПП-ДБ и "Спаси София" Благовест Георгиев, който блъсна кола и избяга, определи случката като "мокра поръчка" срещу него. Той публикува своя позиция за случилото се във фейсбук профила си.

Ето какво гласи позицията на Георгиев:

ЗА ЛИЧНАТА ЦЕНА И ПОЛИТИКАТА

На 5 април участвах в пътно-транспортно произшествие и държа още веднъж да се извиня, както вече направих и с всички пряко замесени. Дълбоко съжалявам за всички неудобства, които може да съм причинил, и с пълното съзнание, че човек в крайна сметка притежава само доброто си име, споделям своята позиция и поуки.

Бях заклеймен в съда на общественото мнение, базирано на невярна информация, спекулации и преувеличения. Да видя как 20 минути след случилото се, докато още бях в шок, една тежка ситуация беше превърната в медийна сензация; да бъда изключен от партията, която представлявах, в рамките на 12 часа, без дори да бъда потърсен, за да се чуят фактите, а не жълтите новини; пред очите ми всичко, което съм постигнал, да се срине, без да мога да се защитя или да намеря разбиране – не пожелавам това на никого.

Безкрайно трудно е да видиш себе си използван за чужд дневен ред от „приятели" и врагове, а истината изкривена. Наясно съм, че като публична личност дължа още по-голяма отчетност за своите действия, но е важно да се отделят фактите от неоснователните спекулации.

По детайлите около самото произшествие ще се произнесат компетентните органи, като тук ще споделя само, че не съм бягал от местопроизшествието, не съм злоупотребявал с положението си и че отказах проба за алкохол, тъй като много бързо стана ясно, че инцидентът се превръща в „мокра поръчка" срещу мен. В политиката съм отскоро, и то защото искам да давам, а не да вземам, и явно не съм достатъчно обигран за подобни удари.

Благодаря за силата и подкрепата на семейството ми, както и на всички онези, които не махнаха с ръка и не сведоха всичко, което съм, до няколко подвеждащи публикации, а ме мотивираха да се боря, за да изчистя името си,

Благодаря на органите на реда за професионалното отношение, с което ме изненадаха.

Разбирам, че съм изключен от комисиите в Столична община, към чиято работа знам, че мога да допринеса много. Но това няма да ме спре да споделям опита и идеите си, за които ми е гласувана подкрепа да се боря не от партийци и конюнктура, а от гражданите на София.

Разбирам също така, че съм „наказан" в Комисията за връзки с гражданското общество, където съм пратен като опит на мой гръб да се кове морал от хора, които имат съмнителен такъв. Очаквам там да науча много, както и да проведем редица належащи разговори, надявам се водещи до реални решения, отлагани с десетилетия.

Голяма част от истината ще стане публична след приключване на работата на отговорните институции. Дотогава ще продължа да работя в името на това, за което бях избран, с отдадеността, която софиянци заслужават, и за изчистване на името ми. Ще давам енергия и ще търся подкрепа за важни проекти и решения. Ще доказвам всеки ден, че политиката не е убежище за некомпетентност и интриги, а привилегия служиш на обществото и сила да вземаш трудни решения.

Припомняме, че на 5 април 2024 година общинският съветник и член на комисията по безопасност на движението Благовест Георгиев предизвика и избяга от ПТП, като е отказал проба за алкохол и наркотици. След това Борис Бонев призова в социалните мрежи Благовест Георгиев "незабавно да подаде оставка и да напусне СОС, след което да понесе всички законови последствия за абсолютно недопустимото и опасно поведение да шофира, след като е употребил алкохол".

ЗА ЛИЧНАТА ЦЕНА И ПОЛИТИКАТА На 5 април участвах в пътно-транспортно произшествие и държа още веднъж да се извиня,...

Публикувахте от Благовест Георгиев / Blagovest Georgiev в Сряда, 26 юни 2024 г.