Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

  • Дъщерята на Симеон II смая с мускулестите си ръце и фитнес фигурата си
  • Княгинята не се свени да експериментира с външния си вид - оперира носа си, обръсна косата си, облича се нестандартно, гримира се екстравагантно

Винаги е оригинална, различна, изненадва, понякога дори шокира, но никога не остава незабелязана. Не следва модни тенденции, а ги създава. Достатъчно смела е, за да си позволи лукса да изрази себе си с нещо нестандартно. Никога не се свени да експериментира с външния си вид. Не го прави, за да впечатли някого, дори твърди, че е срамежлива. Тя е хамелеонът със синя кръв - княгиня Калина.

Някои я смятат за разглезеното момиче на татко, което си позволява ексцентрични волности, но други съзират в авангардния ѝ стил дълбоки послания. Затова тя не спира да следва девиза си: “Светът има нужда от повече красиви мигове”.

За последно единствената дъщеря на Симеон Сакскобургготски смая българския народ с външния си вид на официалната церемония при погребението на княз Фердинанд I в двореца “Врана”. Всички бяха изумени от княгиня Калина, която демонстрира завидно стегнато тяло, с отлично изваяни мускули на ръцете.

Някои дори я сравниха с културист,  отбелязаха редица западни издания като "Мадам Фигаро". Други медии публикуваха дискусии от Х, в които се появиха дори невъзпитано злобни шеги да не се купуват български стероиди. Защитниците й отбелязват обаче, че тя е достатъчно смела да експериментира. Трети бяха впечатлени от достойното поведение на съпруга й Китин Муньос.

"С течение на времето и с изявите си 52-годишната Калина продължава да се променя - се казва в обширна статия в "Мадам Фигаро". - От традиционните тоалети до други малко по-дръзки, включително пънк визии, принцесата променя външния вид. Известна с многобройните си прически, дъщерята на цар Симеон II редува различни цветове на косата си - от кестеняво, през русо, до обръсната глава и африкански плитки."

На събитието, на което тя прикова вниманието на световните медии, княгинята наруши протокола пристигайки със съпруга си Китин Муньос ръка за ръка, в ежедневно облекло на известна международна марка, вместо очакваната елегантна черна рокля.

Княгиня Калина изуми с мускулестото си тяло на погребението на княз Фердинанд.
Княгиня Калина изуми с мускулестото си тяло на погребението на княз Фердинанд.

Всички се учудиха от мускулите, но се знае, че Калина винаги е държала на ежедневните тренировки. Напоследък обаче вероятно спортува интензивно с тежести във фитнеса, за да извае подобна мускулатура.

Тези дни се появи и в тоалет с цветовете на българското знаме, с което за пореден път показа, че обича страната ни.

“Княгиня Калина наистина води доста здравословен живот, чете много и винаги се старае да прави дните си пълноценни и полезни - обяснява пред “24 часа - 168 истории” Максим Бехар - журналист, бизнесмен, дипломат и PR експерт, близък приятел на царското семейство. - Познавам я твърде бегло, от няколко обяда, вечери или просто делови срещи, бях далеч по-близък с брат ѝ Кардам, който ни напусна много преждевременно. Но това, което със сигурност знам, е, че спортува редовно и така поддържа чудесна форма, силно подкрепяна от съпруга си Китин и малкия и невероятно чаровен техен син Симеон-Хасан. Калина е много позитивен човек, гледа на света край нея като на място, в което трябва да раздава, а и да получава любов. И това, което със сигурност знам, е, че обича безкрайно България и разказва за нея с голяма любов по целия свят.”

Според близки на фамилията тя се е отдала още повече на фитнеса след инцидента в Боровец миналото лято, когато беше заловена да шофира след употреба на алкохол. Приближените ѝ твърдят, че това се е отразило тежко на психиката ѝ и тя е изпаднала в депресия.

Дрегерът беше отчел 1,5 промила, а тя отказа даването на кръв за изследване. След инцидента съпругът ѝ Китин Муньос първо обясни, че жена му била много разстроена, защото загубила едно от кучетата си, обикаляла да го търси, спряла в хотел, където изпила чаша вино. После Муньос промени версията с условието, че не бил разбрал, а Калина всъщност търсела папагал.

“Мисля, че от нещо доста малко стана нещо огромно. Това са вече други причини. Най-накрая живеем в правова държава и всеки пред закона е еднакъв”, коментира тогава баща й Симеон Сакскобургготски.

През април стана ясно, че

Калина е осъдена на 8 месеца условно и глоба от около 18 хил. лв

Това наказание бе наложено след поправките в НК от миналата година, които позволяват колата на виновния да бъде отнета. Когато шофьорът не е собственик на автомобила, той трябва да плати левовата му равностойност.

Близките на княгинята твърдят, че случката обаче не би спряла дръзкото ѝ поведение, защото тя винаги е била оригинална и различна от всички в царското семейство.

Проблемът е, че някои нейни фенове смятат, че мускулестото ѝ тяло, приличащо повече на културист, силно я отдалечава от нежния ѝ образ от по-младите ѝ години.

Всъщност историята ѝ назад показва, че тя винаги е имала леки мускули на ръцете и по-стегната фигура. Това за първи път прави сериозно впечатление през 2009 г. на едно от представянията на книга на Китин в Мадрид. Съпругът ѝ бе признал, че тя усилено тренира във фитнес зала в дома им в мароканската столица Рабат. Двамата всеки ден отделяли време за упражнения, а освен това ползвали услугите на диетолог, който им предписвал витамини, минерали и хранителни добавки.

Като млада Калина е била впечатляващо красива.
Като млада Калина е била впечатляващо красива.

Тогава Калина не смая публиката само с фитнес тяло, но и с нестандартна африканска прическа, с която загатваше, че със съпруга ѝ ще отидат да живеят в Мароко за година. Изглеждаше, че е с расти, а се бе оказало, че е “на райета” - веднъж коса, веднъж обръснато.

Още тогава дъщерята на Симеон II е споделяла, че обича да експериментира с косата и грима си. В онези години тя имала колекция от перуки и всеки ден се появявала с различен цвят и прическа. Поведението ѝ обаче винаги е демонстрирало, че странните ѝ на пръв поглед стилистични хрумвания винаги са били свързани с конкретно послание. Подчертаният грим на едното око през първото десетилетие на века например бе препратка към пустинните племена на Мароко, чийто защитник е тя. За нея не е проблем да се разхожда и с несиметричен грим като котка. Оказа се, че това е ритуален берберски макиаж, който си направила, за да изрази обичта към съпруга си Китин Муньос.

Това е една от прическите и екстравагантния грим на княгиня Калина.
Това е една от прическите и екстравагантния грим на княгиня Калина.

Тези нейни изяви обаче са карали испанската преса да я нарича бунтарка, авантюристка и непокорната принцеса. Приятелите ѝ неведнъж са казвали, че е изключително независима, а мъжът ѝ Китин Муньос твърди, че е най-състрадателната и нежна душа, която познава. За близките си е просто Калина, а според очевидци в GSM-а на баща ѝ Симеон Сакскобургготски е въведена като Калинка. “Тя е голямата слабост на мъжа ми”, потвърждава и Маргарита Гомес Асебо.

Деколтето на роклята на Калина бе довело до скандал дали визията  не е била провокативна.
Деколтето на роклята на Калина бе довело до скандал дали визията не е била провокативна.

Всъщност ексцентричен бе и изборът ѝ за съпруг - испанският мореплавател и офицер от елитните части на армията Китин Муньос, когото тя срещна през 1999 г. в заведение. Двамата вдигат пищна сватба през 2002 г. в Царска Бистрица, която посреща 500 гости, включващи аристократи от цяла Европа и Африка. Роклята на булката бе изработена от самоковски баби с намигване към традиционната носия, защото Калина обожава тези облекла. Тя дори игра българско хоро и просълзи присъстващите.

Княгиня Калина на сватбата си с Китин Муньос през 2002 г.
Княгиня Калина на сватбата си с Китин Муньос през 2002 г.

Сватбата обаче не се запомни само като събитието на годината. Тогава бе забелязано, че княгинята има интервенция на носа, а на снимките личеше белегът от скалпела. Едва на следващата година стана ясно, че дъщерята на Симеон II е прибягнала към операцията заради обструкция на едната ноздра - изкривяване на напречния хрущял, който излизал нагоре, имало и сраствания. Малко преди сватбата получила сериозна инфекция и искала да се оперира. Тогава се надпреварваха да се изказват естетични хирурзи и дори ясновидци. Лекари предположиха, че това е нескопосна пластична операция или катастрофа, а столична врачка обясни, че Калина е паднала от кон преди сватбата и си е счупила носа.

Общото мнение е, че тя е се е подложила на няколко интервенции за оформяне на носа. Това бе шокирало испанската преса и дори баща ѝ Симеон Сакскобургготски, който при раждането на сина ѝ Симеон-Хасан бе споделил публично: “Който и нос да вземе това дете, все ще е като човка”.

Любопитното е, че само месеци след появата на царския внук през 2007 г. княгинята бързо бе влязла в спортна форма с много тренировки. Тогава отново показваше екстравагантния си стил или протеста срещу дворцовите порядки.

Най-шокиращата ѝ промяна обаче си остава обръсването на главата ѝ до нула номер през 1997 г. Тогава тя се появи на пищно тържество в мадридския Музей на изкуствата и смути присъстващите. Калина Сакскобургготска обаче посочи, че е отстоявала принципите си, защото е изгубила бас, а облогът е бил да се раздели с косата си.

“Нямам никакви амбиции нито да впечатлявам, нито да шокирам, а още по-малко да оригиналнича - казвала е Калина преди години в интервю. - Колко жени си променят цвета на косата и прическата според модата - не мисля, че е нещо особено. Мен просто ме забавлява и преценявам какво най ми отива.”

Сакскобургготска си е позволявала да стъписва испанския хайлайф, като е посещавала официални вечери с кенарени ризи и пафти или бедуински одежди и бръсната глава. Но по този повод княгинята също е категорична: “Колкото до екстравагантното ми облекло, понятието “строги тоалети за аристократи” не съществува. Ние живеем в развито общество, в което има благоприличие. Ако сте поканена на вечеря, няма да отидете по бански, но оттам вече човек е свободен да следва една или друга мода. Мисля, че моите т.нар. ексцентричности са преувеличени. Не разбирам защо наблягате върху шокиране и търсене на реакции, защото аз имам пределно други интереси и занимания, отколкото да провокирам. Извън това съм от срамежливите, така че не търся да ме забелязват.”

Каквито и да са причините за сегашната трансформация на княгиня Калина, едно е ясно - тя едва ли ще бъде последната…

Тогава Калина не смая публиката само с фитнес тяло, но и с нестандартна африканска прическа, с която загатваше, че със съпруга ѝ ще отидат да живеят в Мароко за година. Изглеждаше, че е с расти, а се бе оказало, че е “на райета” - веднъж коса, веднъж обръснато. Още тогава дъщерята на Симеон II е споделяла, че обича да експериментира с косата и грима си. В онези години тя имала колекция от перуки и всеки ден се появявала с различен цвят и прическа. Поведението ѝ обаче винаги е демонстрирало, че странните ѝ на пръв поглед стилистични хрумвания винаги са били свързани с конкретно послание. Подчертаният грим на едното око през първото десетилетие на века например бе

препратка към пустинните племена на Мароко,

чийто защитник е тя. За нея не е проблем да се разхожда и с несиметричен грим като котка. Оказа се, че това е ритуален берберски макиаж, който си направила, за да изрази обичта към съпруга си Китин Муньос.

Тези нейни изяви обаче са карали испанската преса да я нарича бунтарка, авантюристка и непокорната принцеса. Приятелите ѝ неведнъж са казвали, че е изключително независима, а мъжът ѝ Китин Муньос твърди, че е най-състрадателната и нежна душа, която познава. За близките си е просто Калина, а според очевидци в GSM-а на баща ѝ Симеон Сакскобургготски е въведена като Калинка. “Тя е голямата слабост на мъжа ми”, потвърждава и Маргарита Гомес Асебо.

Всъщност

ексцентричен бе и изборът ѝ за съпруг

- испанският мореплавател и офицер от елитните части на армията Китин Муньос, когото тя срещна през 1999 г. в заведение. Двамата вдигат пищна сватба през 2002 г. в Царска Бистрица, която посреща 500 гости, включващи аристократи от цяла Европа и Африка. Роклята на булката бе изработена от самоковски баби с намигване към традиционната носия, защото Калина обожава тези облекла. Тя дори игра българско хоро и просълзи присъстващите.

Сватбата обаче не се запомни само като събитието на годината. Тогава бе забелязано, че княгинята има интервенция на носа, а на снимките личеше белегът от скалпела. Едва на следващата година стана ясно, че дъщерята на Симеон II е прибягнала към операцията заради обструкция на едната ноздра - изкривяване на напречния хрущял, който излизал нагоре, имало и сраствания. Малко преди сватбата получила сериозна инфекция и искала да се оперира. Тогава се надпреварваха да се изказват естетични хирурзи и дори ясновидци. Лекари предположиха, че това е нескопосна пластична операция или катастрофа, а столична врачка обясни, че Калина е паднала от кон преди сватбата и си е счупила носа.

Общото мнение е, че

тя е се е подложила на няколко интервенции за оформяне на носа

Това бе шокирало испанската преса и дори баща ѝ Симеон Сакскобургготски.

Любопитното е, че само месеци след появата на царския внук през 2007 г. княгинята бързо бе влязла в спортна форма с много тренировки. Тогава отново показваше екстравагантния си стил или протеста срещу дворцовите порядки.

Най-шокиращата ѝ промяна обаче си остава обръсването на главата ѝ до нула номер през 1997 г. Тогава тя се появи на пищно тържество в мадридския Музей на изкуствата и смути присъстващите. Калина Сакскобургготска обаче посочи, че е отстоявала принципите си, защото е изгубила бас, а облогът е бил да се раздели с косата си.

“Нямам никакви амбиции нито да впечатлявам, нито да шокирам,

а още по-малко да оригиналнича - казвала е Калина преди години в интервю. - Колко жени си променят цвета на косата и прическата според модата - не мисля, че е нещо особено. Мен просто ме забавлява и преценявам какво най ми отива.”

Сакскобургготска си е позволявала да стъписва испанския хайлайф, като е посещавала официални вечери с кенарени ризи и пафти или бедуински одежди и бръсната глава. Но по този повод княгинята също е категорична: “Колкото до екстравагантното ми облекло, понятието “строги тоалети за аристократи” не съществува. Ние живеем в развито общество, в което има благоприличие. Ако сте поканена на вечеря, няма да отидете по бански, но оттам вече човек е свободен да следва една или друга мода. Мисля, че моите т.нар. ексцентричности са преувеличени. Не разбирам защо наблягате върху шокиране и търсене на реакции, защото аз имам пределно други интереси и занимания, отколкото да провокирам. Извън това съм от срамежливите, така че не търся да ме забелязват.”

Каквито и да са причините за сегашната трансформация на княгиня Калина, едно е ясно - тя едва ли ще бъде последната…

Дъщерята на Симеон II от малка експериментира с прическата си.
Дъщерята на Симеон II от малка експериментира с прическата си.
Калина заедно със съпруга си Китин Муньос и други членове на семейството на погребението на княз Фердинанд.
Калина заедно със съпруга си Китин Муньос и други членове на семейството на погребението на княз Фердинанд.