Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ще е Дожът на Венеция във “Венецианският търговец”

В ролята на Дожа на Венеция ще влезе големият актьор Ицхак Финци в спектакъла “Венецианският търговец”. Той ще излезе на сцената на Народния театър “Иван Вазов” за първи път със сина си Самуел Финци, който е в една от главните роли - на евреина Шайлок.

Спектакълът на режисьора Явор Гърдев е по една от най-популярните шекспирови комедии - преведена специално за постановката в Народния театър от Александър Шурбанов. Както в оригинала, постановката се занимава с проблемите на религиозната и етническата дискриминация, икономическата власт, културните различия, отношенията между половете. 

Ицко Финци на сцената, когато представя книгата си “Пет пиеси, разказани от актьор”. 
СНИМКА:  ЙОРДАН  СИМЕОНОВ
Ицко Финци на сцената, когато представя книгата си “Пет пиеси, разказани от актьор”. СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Ролята на протагониста - еврейския лихвар Шайлок, е поверена на Самуел Финци, който от години живее и работи в Германия, но идва специално за спектакъла у нас. Неговият баща - Ицко Финци, който тази година стана на 91, ще замества Владо Пенев в ролята на Дожа на Венеция. Той ще участва в спектакъла само два дни - на 3 и 4 юли, когато ще се играе за последен път за този театрален сезон.

Ицко Финци ще си партнира още с Радина Кърджилова, която играе Порция, Павел Иванов - Венецианския търговец, както и с Пламен Димов, Каталин Старейшинска, Ненчо Костов, Кремена Деянова, Калоян Трифонов, Асен Данков, Стелиан Радев, Явор Вълканов, Стефан Къшев, Павлин Петрунов, Александър Кънев и Зафир Раджаб.

Самуел Финци в сцена от спектакъла "Венецианският търговец"
Самуел Финци в сцена от спектакъла "Венецианският търговец"