Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Джон и Джаки Кенеди на посещение в Мароко през 1963 г. 
СНИМКА: WIKIMEDIA COMMONS
Джон и Джаки Кенеди на посещение в Мароко през 1963 г. СНИМКА: WIKIMEDIA COMMONS

Нова книга прави шокиращи разкрития за Мерилин Монро и другите жени, съсипани от семейството на бившия американски президент

“Гняв, шок и ужас”, “Целият свят е възмутен”, “Ватикана я заклейми” – това са малка част от заглавията, с които вестниците по света съобщават за брака между Жаклин Кенеди и гръцкия корабен магнат Аристотел Онасис през 1968 г. Никой не намира обяснение защо една от най-харесваните и популярни първи дами на САЩ се омъжва за доста по-възрастен от нея мъж, известен с вулгарния си и груб начин на общуване. По това време Джаки, както повечето хора я наричат, е само на 39 г. Красива, изтънчена и известна по цял свят като вдовицата на убития американски президент Джон Кенеди.

Предбрачното ѝ споразумение с Онасис е за милиони. Съдържа 170 клаузи, включително колко пъти ще правят секс, разкрива нова книга, която излиза във Великобритания. Автор на “Не питай: Семейство Кенеди и жените, които съсипаха” е колумнистът на “Дейли мейл” Морийн Калахан. Вече части от книгата се появиха във вестника, които разкриват шокиращи подробности не само за живота на Джаки, но и за редица други красавици, станали подвластни на чара на мъжете в клана Кенеди.

Разказва се, че бившата първа дама буквално бяга при Онасис в Гърция след разтърсваща любовна афера и с по-малкия брат на покойния си съпруг. След като осъзнава, че заради политическите си амбиции

Робърт Кенеди никога няма да се разведе,

за да се ожени за нея, Джаки решава да потърси по-спокоен и сигурен живот. 62-годишният милиардер ѝ обещава такъв, макар също да му се носи славата на прелюбодеец. Първоначално я обсипва с внимание и скъпи подаръци. Скоро обаче започва да се държи с нея като с проститутка. “Той обичаше да прави секс с нея на места, където хората можеха да ги видят, зад завесата на първа класа в самолета, на открита лодка, завързана за яхтата му. Оставяше спалнята си с открехната врата. Вълнуваше го да опетни тази американска икона на достойнството, показвайки, че я притежава и може да я унижи”, пише Морийн Калахан. Той разкрива, че още на втората седмица след сватбата им Онасис подновява любовната си връзка с оперната певица Мария Калас. Следват и други изневери, включително с платени момичета и момчета.

Надеждата на Джаки Кенеди за спокойствие и сигурност бързо се изпарява. Захваща се да потушава мъката си, пазарувайки в скъпи бутици по света. Подлага се на унищожителни диети, след като Онасис допуска да бъде снимана гола на частния му остров. Ужасните спомени от изневерите на първия ѝ съпруг и убийството му се завръщат. Изпада в тежка депресия. “За Джаки този период в живота беше кошмарен. Тя преживяваше отново унижението на Джон Кенеди към нея, но този път в глобален мащаб. И все пак през 1973 г. тя, повече от всеки друг, помогна на Онасис да се възстанови, след като загуби 24-годишния си син Александър в самолетна катастрофа. Тя разбираше този вид болка. Тя го прегърна и го остави да плаче”, се разказва още в книгата. Скоро обаче Онасис започва да дави мъката си с алкохол и да обвинява Джаки за загубата на Александър. Нарича я

въплъщение на проклятието Кенеди,

което води до много, много смърт. Удря я в лицето и тя е принудена да ходи с насинено око.

Самата Джаки също често си мисли, че е жертва на това проклятие. Споделя пред приятели, че сянката на Джон Кенеди я преследва през целия ѝ живот. Първо, заради политическата му кариера и президентския пост тя трябва да си затваря очите за многобройните му изневери. Трагичната му смърт пък ѝ запушва устата за цял живот да разкрие на какво е трябвало да се подлага заради него.

35-ият президент на САЩ, смятан за икона на американския либерализъм, е убит по време на посещение в Тексас. В този момент Джаки е до него и е толкова шокирана, че в продължение на часове отказва да свали роклята си, пропита с неговата кръв. Следващите месеци и години също не са лесни. Интересът на медиите към нея и двете им деца е толкова голям, че тя просто се чуди къде да се скрие, след като напуска Белия дом. Много разчита на помощта на по-малкия брат на покойния си съпруг. Робърт Кенеди я утешава, но бързо отношенията им стават любовни.

Това не е първият път, в който Боби, както галено наричат по-малкия брат на президента, влиза в авантюра с жена, с която Джон Кенеди е бил сексуално близък. В новата книга даже се разкрива, че двамата са

имали любовна връзка по едно и също време с Мерилин Монро

Писателят Морийн Калахан описва случилото се като “сексуално съревнование” между двамата мъже. Ослепителната актриса първо се влюбва в президента, а след това и в неговия брат, независимо че и двамата са женени. 30 минути преди да изпее “Честит рожден ден” на Джон Кенеди по време на известното си представление в Медисън Скуеър Гардън, тя прави секс с Боби в гримьорната. За въпросното изпълнение дълго се говори. Джаки Кенеди е бясна и поставя ултиматум на президента, че ако не спре да се вижда с Монро, ще се разведе с него, ще вземе двете им деца и той няма да види втори президентски мандат. Джон Кенеди прекратява любовната си афера с актрисата, но брат му продължава своята. Боби Кенеди я посещава в дома ѝ дори в нощта, когато тя умира от свръхдоза успокоителни. Самият той също е застигнат от фатален куршум, докато провежда среща с граждани като сенатор. Това се случва само 5 г. след убийството на по-големия му брат.

Джон Кенеди - младши загива при убийствена мисия

Синът на убития американски президент Джон Кенеди загива при самолетна катастрофа през 1999 г. Заедно с него на борда са съпругата му Каролин Бесет и сестра Лорън. По това време бракът на Джон Кенеди - младши е на ръба на разпадането. Изнесъл се е от семейния апартамент в Ню Йорк, но "последното нещо, което иска, е пресата да спекулира за брака му", пише в новата книга. Джон и Каролин се срещат, за да се опитат да се договорят как да стане това, а Лорън предлага да се присъедини към тях, за да им помогне.

Двете се качват на личния самолет на Кенеди - младши, който сам управлява. Въпреки влошената видимост и съветите на опитни пилоти да останат на земята Джон настоява да лети и малко по-късно машината се разбива. Според писателя Морийн Калахан той всъщност е предприел мисия "убийство/самоубийство", тъй като му е било дошло до гуша от опитите на съпругата си да го очерня публично. Те започват още докато се ухажват. Стават особено чести, след като той се проваля в няколко бизнес начинания, а проблемите на Каролин с опиати и алкохол се засилват.