Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Делян Пеевски и Джевдет Чакъров при избирането им за председатели на ДПС на Националната конференция през февруари СНИМКА: Пресцентър на ДПС
Делян Пеевски и Джевдет Чакъров при избирането им за председатели на ДПС на Националната конференция през февруари СНИМКА: Пресцентър на ДПС

Главният прокурор Борислав Сарафов да разследва председателя на ДПС Джевдет Чакъров, поиска другият председател Делян Пеевски.

По-рано в петък Чакъров и останалите депутати, подкрепили Доган, се оплакаха от натиск. Самият Чакъров разказа, че научил за среща между служебния министър на финансите Людмила Петкова, Комисията за противодействие на корупцията и НАП. На нея присъствало и “трето лице”. След срещата започнали данъчни проверки на 25 души, част от тях - депутатите на ДПС, които вече са независими. Затова те искат обяснение от Петкова, комисията и НАП.

Да се проверят твърденията за “масирани проверки” и срещи, настоява Пеевски в сигнала си до Сарафов. Изразява “тревога и необходимост от установяване на фактите и обстоятелствата, свързани с евентуалното допускане от съответните органи на нерегламентирани взаимодействия и контакти с отделни политици, както и създаването на предпоставки за използването на институциите за решаване на вътрешнопартийни лични амбиции”.

Не служим на чужди интереси, ние сме политически неутрален орган, реагираха от НАП. Изказването на Чакъров, че “действат по поръчка”, е груба намеса в работата на агенцията и опит за уронване на престижа ѝ, пишат оттам. И допълват: “НАП остро се противопоставя, като препотвърждава категоричния си отказ да участва в скандали, разчистване на политически сметки и опити за намеса в дейността ѝ както досега, така и за в бъдеще.”

Само зададохме въпроси, НАП да ни отговори, за да докаже, че е “независим и политически неутрален орган”, отвърнаха хората на Чакъров.