Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Илия Златанов на протест пред Съдебната палата СНИМКА: ФЕЙСБУК
Илия Златанов на протест пред Съдебната палата СНИМКА: ФЕЙСБУК

Поисках от Петьо Петров-Петьо Еврото да ми съдейства да си вляза в предприятията. Той ми каза, че има добра адвокатска кантора, но каза и още: Трябва да знаеш, че съм скъпчия. 50% ми е хонорарът. Всичко беше окупирано от сина ми. В началото Пепи Еврото беше много добронамерен. Това обясни  асансьорният бизнесмен Илия Златанов пред   парламентарната комисия, която проучва дейността на групите на бившия следовател Петьо Петров и Мартин Божанов-Нотариуса. 

Историята на Илия Златанов и сина му Явор, с когото били в конфликт от 2017 г. и как Еврото иска да им заграби бизнеса, беше разказана в разследването на "Антикорупционния фонд", озаглавено "Осемте джуджета". Така се е казвало заведението в София, където Пепи Еврото приемал посетителите си.  Бившият следовател изчезна през май м.г.     

На другия ден след първата им среща, Еврото го пратил в офис на "Позитано", където имало три адвокатки.  От 2017 г. Златанов бил подал три жалби срещу сина си, но нямало реакции. 

След срещата с Пепи Еврото го завели в следствието, където направил изложение и после сина му Явор Златанов бил арестуван, и му повдигнали обвинения. Уговорката не била да задържат сина му, а да му върнат предприятията и заграбените автомобили.  Пепи Еврото му казал, че справедливостта ще възтържествува. 

Адвокатката, която придружаваше бизнесмена в комисията обясни, че в този критичен за него период  Златанов се обърнал към Петров като към адвокат.

Последвало, че довереният човек на Пепи Еврото Кристиян Христов подал сигнал до ГДНП, че Златанов не му бил предоставил счетоводните документи. В този момент Златанов бил напуснал България, но няколко автомобили с униформени влезли в асансьорния завод в Дупница и му взели целия архив, включително компютрите. Това влизане било на 30 май 2020 г.