Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Атанас Зафиров е временен председател на БСП до провеждането на избор на лидер, а Борислав Гуцанов (вляво) оглави групата в НС.
Атанас Зафиров е временен председател на БСП до провеждането на избор на лидер, а Борислав Гуцанов (вляво) оглави групата в НС.

БСП внася промени в Закона за здравето за забрана на райския газ

Държавнически подход трябва да има при третия мандат. Той се връчва на парламентарна група, за да може да се направи всичко възможно за диалог с партиите, да се търси консенсус, за да има излизане от тежката ситуация, в която е изпаднала държавата.

Това коментира шефът на групата на БСП Борислав Гуцанов.

Ако президентът го връчи на БСП, ще направим всичко възможно да излъчим експертен кабинет, на националното спасение. И ще проведем разговори с всички групи, ако получим мандат от Националния съвет, каза Гуцанов. 

С кого и как ще разговаряме ще стане ясно след заседание на Националния съвет. Мое лично мнение е, че трябва да се говори с колкото е възможно повече партии и народни представители. Защото този мандат е особен и трябва да има държавническо мислене при него. Националният съвет ще вземе решение, групата е негова функция, каза  Гуцанов. 

До последно трябва да се направи всичко възможно България да върви напред и нагоре.

Групата на БСП внася промени в Закона за здравето, с които се предвижда пълна забрана за употреба на райски газ от физически лица и драстично увеличаване на глобите, стигащи до затваряне на обекти, които продават.

Внасят и закон за доброволчеството.