Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Печалбата на покермилионера Борис Ангелов е 2-ата най-голяма за българин в играта на живо. Преди няколко дни 27-годишният картоиграч завърши 5-и на главното събитие на Световните серии по покер в Лас Вегас (САЩ) и си извоюва чек на стойност 2,5 млн. долара.

Ангелов се превърна в първия нашенец, достигнал до финална маса на неофициалното световно първенство. В състезанието участват 10 112 души. Самият главен ивент продължава 2 седмици. А победителят печели колосалните 10 млн. в щатска валута.

Въпреки огромната печалба на Борис се оказва, че неговата не е номер 1 по печалба от играта, що се отнася до формата ѝ на живо.

Лидер в класацията е Алекс Кулев. 29-годишният състезател преди месеци регистрира най-големия успех за нашенец в покера на живо. През май на турнир в Черна гора

Кулев прибира

2 566 000 долара

като шампион

Иначе през 2021 г. Стоян Маданжиев стана световен шампион в онлайн покера и прибра 3,9 млн. долара.

За турнирите от световните серии по покер в Лас Вегас заминават да участват над 50 българи. Входът за главното събитие струва 10 000 долара. И не всеки от нашенците може да си го позволи. Затова редица от българите се пробват да стигнат до основния ивент чрез сателитни турнири (б.а. - подобно на квалификация). Има обаче и куп по-малки турнира, на които печалбите не са никак лоши.

Борис Ангелов

СНИМКИ: ИНСТАГРАМ
Борис Ангелов СНИМКИ: ИНСТАГРАМ

“В летните месеци във Вегас е пълно с турнири. Над 30 хил. души всяка година преминават през турнири от Световните серии. Борис си плаща 10 хил. долара. Прекара в Лас Вегас около 40 дни. Игра в редица турнири”, разказа за “24 часа” Симеон Цонев - близък на Николов.

Той е един от най-успешните ни играчи в последните 15 години. Познава Ангелов от 6-7 години. Заедно играят на редица турнири. А според Цонев в успеха на по-младия му колега няма нищо случайно.

През май тази година Ангелов спечели 620 500 евро за второто си място в главното събитие на EPT (европейски покертур) в Монте Карло.

Спечелилият 2,5 млн. долара преди дни е роден в София. Живее в България, но редовно пътува за турнири. Основно в Европа, където всяка седмица има по някой голям турнир. А през летните месеци се насочва към Америка - там, където парчетата от пая наистина са лъвски.

По образование

е икономист, но

надали някога

дипломата му е

трябвала.

“Добрият покериграч не работи друго освен да играе покер. Печалбите, ако си сред най-успешните, са толкова големи, че не ти трябва да се занимаваш с друго”, разказва още Симеон.

С немалка сума пари от главното събитие си тръгват Ник Живков - 250 000 долара, който завършва 43-и, Даниел Кьосев с 200 хил. долара - 50-и, Никола Минков със 70 хил. - 149-и, Борис Колев с 60 хил. - 218-и, Божидар Бояджиев - 300 хил., който заема 649-о място. Извън топ 1000 остават Дани Генов (с награда 17 500 долара), Юлиан Богданов (15 000 долара) и Емил Граматиков (15 000 долара).

В продължение на 40 дни на територията на Вегас има куп турнири. Самият Борис

играе по 10-12

часа на ден

Понякога на ден турнирите, в които участва, са 3. Спечелилият 2,5 млн. долара Борис започва да играе от 19-годишен на професионално ниво. Но от 2-3 години стига до най-добрите турнири, където и печалбите са най-големи.

В специализирания сайт pokerdb.com. справка показва, че Ангелов е

7-и по пари в

България от най-големите

турнири

в света

Печалбата му 3 милиона и 403 хил. долара. Лидер в нея е споменатият вече Алекс Кулев с 13,2 млн. долара. Втори е Димитър Данчев с 8,6 млн. Следват Фахредин Мустафов с 6,2 млн. и Огнян Димов с малко над 6 млн. 5-и е Борис Колев - 3,9 млн. долара. Шестото място е за Красимир Янков - малко над 3,5 млн. долара.

Симеон Цонев
Симеон Цонев

“Борис се движи много добре. Играе отскоро сред най-големите. А постиженията му са феноменални. Самото достигане до 5-ото място в главното събитие е огромен успех. Винаги в покера ти трябва късмет, но той не е всичко”, казва още Симеон по адрес на Ангелов.

Победител в главното събитие на световните покерсерии стана Джонатан Тамайо от САЩ. Той си тръгва от Вегас с умопомрачителния чек от 10 милиона долара. За шампиона това е първа толкова голяма печалба. Допреди този успех той бе спечелил малко над 2 млн.