Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Явор Бахаров в момента обикаля страната с представлението "Отчаяни съпрузи".
Явор Бахаров в момента обикаля страната с представлението "Отчаяни съпрузи".
  • Актьорът се забърка в поредна неприятност - бе открит да лежи по тениска и боксерки на булевард в Бургас
  • Искам да се укротя и да изгоня бесовете от себе си, изповядва талантливото лошо момче на българския театър
  • През 2016 г. заедно с Бойко Кръстанов вадят мъж от бурно море на плажа Силистар
  • С приятелката му - красавицата Рая Пеева, вече мечтаят за дете

Борбен и амбициозен. Възходите му се редуват с падения. С невероятно чувство за хумор. Не обича да губи. В себе си не харесва, че понякога е мързелив, несръчен, избухлив.

Известен е като лошото момче на българския театър и като малкия брат на Захари Бахаров. Не се смята за безразсъден, макар често да оставя именно това впечатление в околните.

Явор отново попадна под прожекторите, след като бе намерен да лежи край централния бул. "Демокрация" в Бургас. Минувачи подали сигнал до тел. 112 за безпомощен мъж по тениска и боксерки. Веднага пристигнала линейка, а екипът разпознал звездата от телевизионния сериал "Съни бийч".

Бахаров отказал преглед. Обяснил, че просто е заспал там, защото през нощта бил на парти. Вероятно е прекалил с почерпките, защото чествал собствения си рожден ден на 12 юли след представлението на "Отчаяни съпрузи" в Летния театър в Бургас, където играе с Бойко Кръстанов, Даниел Пеев и Димитър Захариев. На официалната страница на пиесата във фейсбук в този ден бе написано:

"Днес празнуваме Явор Бахаров! И ще го направим подобаващо..."

Добре известно е, че това не е първият случай, в който талантливият актьор има сблъсъци със закона. През 2022 г. бе заловен с марихуана, а 2 години по-рано се сдоби с условна присъда, след като беше хванат в Банско да шофира с 1,43 промила алкохол и под въздействието на кокаин и канабис.

През 2019-а беше осъден на 9 месеца пробация заради хулигански прояви. Тогава късно посред нощ в центъра на София той се скарал с бивше гадже, а впоследствие нападнал минувач, който се опитал да прекрати спора. И през 2016 г. бе задържан да кара употребил алкохол, получи 6 месеца условно с 3 години изпитателен срок. Има и други, по-незначителни задържания.

Явор Бахаров обича да се забавлява на партита.
Явор Бахаров обича да се забавлява на партита.

Близките и приятелите му обаче са единодушни - Явор е много добър човек и полага сериозни усилия да поправи грешките си. Разказват, че дори

е посещавал психолог

Истински обича работата, хобитата си и половинката си - красивата актриса Рая Пеева, която съвсем скоро обясни в ефир, че вече много иска да стане майка и че с Явор им е време да имат дете.

Двамата не крият обичта си дори когато им е трудно. Любопитна подробност е, че са се познавали дълго преди да станат двойка. Историята е повече от забавна. Те са израснали в софийския квартал "Бъкстон" и около 15 години били в обща компания. Веднъж, докато валял дъжд и Пеева била с приятелка навън, кучето на Бахаров отишло право при нея. В този момент нещо помежду им пламнало и решили да пробват.

Явор Бахаров и любимата му Рая Пеева
Явор Бахаров и любимата му Рая Пеева

"То взе, че стана. Сега се обичаме наистина.

Мога да кажа с гордост, че съм го променила. И той мен промени

По-сериозни сме някак си. Интуицията ми подсказва, че трябва да градя нещо с този човек", споделяла е преди години русата красавица.

Другата страст на Явор Бахаров са различните екстремни спортове, с които обича да се забавлява. Занимавал се е с дайвинг и мотокрос. Кара ски извън пистите, а най-смелото нещо, което е правил - по собствените му признания, е да се спусне в лавиноопасен улей. Въпреки това не се смята за безразсъден, защото в такива ситуации в планината или пък когато лети с парапланер, му трябва 100% концентрация. Тя го държи нащрек за всичко, което се случва около него. В тези моменти дори му е необходима повече смелост, защото се съобразява със снега, морските вълни или вятъра. Едни от най-вълнуващите му преживявания са в Португалия, където с близкия му приятел Бойко Кръстанов карат сърф на големите вълни.

Двамата са заедно и през 2016 г. на плажа на Силистар, където, докато се учат да карат сърф в бурното море, спасяват мъж от удавяне. С тях бил и Димитър Захариев.

Било малко след 18 ч. Плажът бил препълнен, но флагът - червен,

затова на хората не им било позволено да влизат във водата. За сърфистите обаче било рай да яхнат вълните. В този момент спасителят обявил, че навътре в морето има мъж, но той не може да влезе с джета заради вълнението.

През 2016 г. Явор Бахаров бе удостоен с приза на "24 часа" "Достоен българин", защото спаси удавник на плажа Силистар.
През 2016 г. Явор Бахаров бе удостоен с приза на "24 часа" "Достоен българин", защото спаси удавник на плажа Силистар.

"С нещо ли е", попитал първо Явор Бахаров. Имал предвид дали човекът има борд или нещо друго със себе си. И се втурнал в морето да го спасява. Бойко Кръстанов и Димитър Захариев веднага го последвали.

"Видяхме от десетина метра, че човекът е абсолютно отпуснат и като че ли предал богу дух - разказвал е Бахаров. - Но той също ни видя и още там започна да ни благодари. С помощта на сърфовете успяхме да го изкараме на брега."

Заради смелата си постъпка тогава момчетата бяха наградени от "24 часа" с приза "Достоен българин".

Тези артисти са приятели от години, а в момента са страхотен екип в "Отчаяни съпрузи". А на сцената Явор Бахаров е сред най-харесваните актьори, защото успява да се превъплъти отлично във всяка роля.

Даниел Пеев, Бойко Кръстанов и Явор Бахаров играят в "Отчаяни съпрузи".
Даниел Пеев, Бойко Кръстанов и Явор Бахаров играят в "Отчаяни съпрузи".

Роден е през 1985 г. и малко на шега решава да се занимава с тази професия, защото, след като завършил средното си образование, не знаел с какво да се занимава.

"С един приятел гледахме в залата на четвъртия етаж на Народния театър "Самолетът беглец" - една много ярка и смешна комедия на Камен Донев - споделял е Явор Бахаров пред "24 часа". - Смяхме се и се забавлявахме. Моят

приятел каза да се пробвам в НАТФИЗ

- щом брат ми е успял, може и на мен да ми се получи. Това влезе като муха в главата ми. Тръгнах на една актьорска школа в "Славянска беседа", където ни показваха основните неща в театъра."

Уроците и талантът му проработват и той влиза в НАТФИЗ през 2005 г. от първия път. Прави дебюта си в театър "Сфумато" веднага след като завършва. Играел "Зимна приказка" на Шекспир, но моментът за него бил особено труден, защото точно тогава баща му получил инсулт и бил в болница в кома. Въпреки работата младият актьор всеки ден ходел да го вижда. Но точно след 33 дни таткото на Явор и Захари починал. Семейството преживява много тежко загубата.

На широката публика по-малкият брат става известен с ролята си на Хари в българския сериал "Стъклен дом", който се излъчваше по Би Ти Ви. През 2013 г. се снима и в американския филм на ужасите "Плюя на гроба ти 2", там играе изнасилвач на младо момиче, което иска да стане модел. На следващата година взривява българската публика с превъплъщението си в турчина Бардем в четвъртия сезон на хитовия сериал "Под прикритие".

Лошото момче на българския театър е признавал, че това му е много любима роля, макар че в началото му изглеждала доста трудна. Една от причините била, че трябвало да научи репликите си на турски език. За това му помагала майка му и имал учител на терен.

В сериала той си партнира и с брат си Захари, който играе култовата роля на Иво Андонов.

"Много смешно ми ставаше - споделял е Явор за този момент. - Той ми казваше: "Не мога да повярвам,

гледай какво нещо - братя сме и какви роли играем. Ти си турски мафиот, аз съм български мафиот... и си говорим на английски..."

Беше трудно да застанем един срещу друг и като двама "лоши", които защитават интересите на мафиотски кланове. Падаше голям смях, спомня си още Явор.

Години по-късно, през 2018 г., трудът му се увенчава с успех и той печели "Икар" за най-добър поддържащ актьор за ролята му в спектакъла "Редки тъпанари" по филма "Неизвестни извършители" от Марио Моничели, адаптиран от Теди Москов и Симон Шварц.

"Явор и останалите артисти, с които работих, са изключителни професионалисти и "твърде известни извършители". Спектакъла ще го харесат хора, които не смятат хумора за нещо нисше, но и не смятат хумора, заливащ ни от телевизиите, за нещо висше", посочва тогава режисьорът Теди Москов за тази постановка.

Ясно е, че Явор Бахаров владее актьорството отлично, но със същата лекота прави и немалко пакости.

"И държавата, и органите на реда, и семейството ми...

всички се опитват да ме укротят",

казва през 2019 г. Явор Бахаров пред "24 часа".

"И самият аз искам да се укротя", изповядва той.

"Още не мога да се похваля, че успявам напълно да изгоня бесовете и демоните от себе си. Но полагам сериозни усилия", искрен е актьорът.