Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Делян Пеевски Снимка: Юлиян Савчев
Делян Пеевски Снимка: Юлиян Савчев

"Новото начало е факт! Всичко трябва да се случва съгласно устава и законите на Република България".

Този кратък коментар от името на председателя Делян Пеевски бе разпространен до медиите преди минути в отговор на протеста на негови колеги по-рано през деня.

Членове на структури, бивши и настоящи депутати, общински съветници и представители на Младежкото ДПС се събраха на среща в столичен хотел, за да обсъдят случващото се в партията и поисканите от почетния председател Ахмед Доган оставки, една от които е тази на Пеевски. Срещата продължи към час и половина при закрити врата, а на нея присъстваха към 500 души. Решението е било за подкрепа на искането на Доган, свикване на спешно заседание на Централния съвет на партията и да не се насажда етническо напрежение.

След срещата депесарите поеха на протестно шествие към централата на движението, недалеч от мястото на сбирката. Тя е заключена за ремонт, но депутатите нямали достъп, затова извикаха полиция и ключар, за та успеят да влязат. Вътре всичко било "изтърбушено", разказа председателя Джевдет Чакъров, включително и кабинета на Ахмед Доган. Липсвали документи, архив и подаръците за рождените му дни.