Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Избирането на подходящ подарък за ловджия може да бъде трудно занимание. Ако не сте запознати с нуждите и интересите на ловеца, е добре да го направите и да изберете нещо, което да му бъде полезно и да допълни оборудването му. Освен това, се постарайте да покажете внимание и грижа. В тази статия ще обърнем внимание на това какво да направим преди да изберем подарък за ловец, както и на няколко актуални идеи за подаръци, които да го зарадват. 

Определете какъв вид лов практикува ловеца

Преди да изберете конкретен подарък, се запознайте с вида лов, който ловецът практикува. Ловът на едър дивеч изисква силни огнестрелни оръжия и оптични прицели, докато ловът на зайци и фазани, както и на пъдпъдъци изисква бързина и точност. Разберете ли предпочитанията за лов, ще можете да подарите перфектният подарък.

Проучете с каква екипировка разполага вече ловджията

Добре е да избегнете дублирането на оборудването и да изберете полезна вещ, която наистина да влезе в употреба на ползвателя. Попитайте неговите близки за предпочитания за конкретни марки или пък за конкретни ловни аксесоари за подарък, които той би искал. Ако вече има качествена ловна пушка и оптика към нея, помислете за аксесоари като оръжие за самозащита или пък термо бельо за лов. А може би, би се зарадвал на нови водоустойчиви ловни обувки? Помислете за аксесоари и екипировка, които ще предоставят на ловджията комфорт и безопасност по време на лов. 

4 идеи за подарък за ловджия

Следващите 4 идеи за подарък на ловджия включват различни аксесоари. Това са ловни ръкавици, сгъваем нож, бинокъл с далекомер и ловен панталон. Тези опции за подаръци не само ще улеснят избора Ви, но със сигурност ще са полезни на Вашия роднина или приятел, който се занимава с лов. Те също ще помага Вашата грижа и внимание към него и интересите му. 

Ловни ръкавици

Ловните ръкавици осигуряват на първо място защита на ръцете от замърсявания, запазват ги топли през студените месеци и допринасят за комфорта на ловеца. Те задължително трябва да позволяват естествената мобилност на ръцете, както и да предлагат сцепление, като същевременно топлят и предпазват ръцете от студ и влага. Моделите с изолация за водоустойчивост са предпочитани за зимата. Висококачествените материали в ръкавиците не са за подценяване, като за зимата препоръчваме избора на естествена вълна в комбинация с други водоустойчиви материали.

Сгъваем нож

Сгъваемият нож може да бъде помощник на всеки ловец във всяко едно негово начинание. Той е удобен за носене и може да се използва за извършване на ремонти в полеви условия или пък за подготовка на дивеча. Подходящият вид нож е с остри и здрави остриета, направен от неръждаема стомана, за да се избегне повреждането му от влагата и да издържи на натоварване по-дълго време. Ловният нож е компактен и лек инструменти, което го прави идеален спътник за всеки лов. 

Бинокъл с далекомер

Бинокълът с далекомер комбинира оптичното наблюдение с измерването на разстоянието до целта. Той е един полезен инструмент при лов на дълги разстояние като осигурява ясно и детайлно изображение дори при слаба осветеност на терена. В случай, че е изработен от истински висококачествени материали, бинокълът с далекомер е подходящ за употреба във всякакви условия и върху всякакви терени. С помощта на този подарък, ловецът може да подобри своята точност и да носи вкъщи повече дивеч.

Ловен панталон

Ловният панталон, изработен от водоустойчиви материали и устойчиви на износване тъкани, е истинско попадение и ще служи като прекрасен подарък за ловджия. Разбира се, той трябва да бъде съобразен със сезона - топъл и изолиран за студените месеци и лек и дишащ заветните. Винаги избирайте модели с много джобове и подсилени зони, в които ловджията може да съхранява малки инструменти. Ловните панталон е практичен подарък и би бил предпочетен от всеки ловец.