Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Йордан Цонев от ДПС
Йордан Цонев от ДПС

Д-р Ахмед Доган няма да позволи група деребеи, които се опитват да спасят собствените си кожи, за да останат народни представители, да използват първо него като параван, после етническия модел и карта, за да оцелеят за няколко месеца, смята Хамид Хамид

Джевдет Чакъров, Рамадан Аталай, Джейхан Ибрямов, Севим Али звънели по телефоните на хората на Пеевски и казвали: "Ти ще предадеш ли нашия етнос, нашата партия, ще станеш ли предател". 

Това каза в парламента  Йордан Цонев, минути след като вече независимите доскорошни депутати от групата на ДПС го обвиниха, че той се заиграва с етническия мир, а не те.

Цонев отново цитира фейсбук групата "Аз подкрепям Доган", която Елван Атилла модерира, и настоя, че в нея има "десетки, да не кажа стотици етнически призиви". Модераторът трябва да изтрие тези постове, каза той. 

"Всеки пост, който не е в подкрепа на тези хора, а е в подкрепа на Пеевски и на екипа, който той води, се изтрива моментално, а постовете с етнически характер - не", заяви Цонев.

"Да спрат да тормозят колегите с етнически мотиви, партията турска ли е, българска ли е, наша ли е, ваша ли е, да почнат да трият тези постовете. И тогава няма да има това усещане" , добави депутатът. 

Хамид Хамид пък уточни, че не става въпрос за фейсбук войни войни. "Български граждани от мюсюмански произход, етнически турци, са тормозени от бивши депутати от ДПС, с което се насажда етническа омраза към различните. Това не е философията на ДПС, не в това е българският-етнически модел, създател на който е д-р Ахмед Доган. Той няма да позволи група деребеи, които се опитват да спасят собствените си кожи, за да останат народни представители да използват първо него като параван, после етническия модел и карта, за да оцелеят за няколко месеца. Това не е ДПС, това е анти ДПС", каза той и настоя за заедност. 

Според Хамид българските мюсюлмани виждат какво прави за тях г-н Пеевски. Това, което не правено 30 г. за тях, през последните месеци е факт, каза той.