Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мирослав Боршош СНИМКА: Архив
Мирослав Боршош СНИМКА: Архив

"Пространство пред НДК в столицата е знаково за провеждане на културни и образователни събития, част от градската ни среда. Затова в качеството си на Председател на комисията по образование, култура, наука и културно многообразие поисках от Васил Терзиев да прекрати незабавно разрешението, което е издал за провеждането на това безобразие в центъра на София!". Това написа във фейсбук Мирослав Боршош.

Той е изпратил писмо до кмета, в което отбелязва, че "вече няколко седмици в пространството пред Национален дворец на културата са разположени маси и се провеждат мероприятия, несъвместими с обичайното предназначение на мястото".

Силната музика и миризмата на храна пък по никакъв начин не кореспондирали на обстоятелството, че предназначението на пространството около НДК е за събития свързани с културата и градската култура в частност.

"Предвид изложеното, моля да получа информация кой е организаторът на тази дейност, каква е нейната продължителност, дадено ли е разрешително от страна на Столична община за провеждането и поставянето на търговски обекти както и дали са подавани сигнали и/или оплаквания от граждани във връзка с провеждането му. Също така, считам, че с оглед несъвместимия си характер, посоченото мероприятие следва да бъде прекратено незабавно", пише в писмото си председателят на комисията по клутура в СОС.