Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Илон Мъск
СНИМКА: Wikimedia Commons
Илон Мъск СНИМКА: Wikimedia Commons

Милиардерът посрещна 12-и наследник, роден от колежка

“Ако не създаваме много деца, цивилизацията ще се разпадне. Просто няма достатъчно хора”, обича да казва Илон Мъск. И както при всеки свой голям проект, свързан с бъдещо на Земята, така и по този бърза да участва лично.

Наскоро 52-годишният милиардер потвърди, че е станал баща за 12-и път. Последното му дете се е появило по-рано тази година, като негова майка е Шивон Зилис. 38-годишната канадка ръководи компанията на Мъск за мозъчни импланти Neuralink и още преди три години около отношенията им се разшумя, след като се разбра, че са станали родители на близнаци. Тогава Зилис разкри, че двамата никога не са имали романтични отношения. Бебетата им били заченати чрез инвитро процедура и колегите им били наясно с този факт. Въпреки това се наложи тя да даде официални обяснения пред борда на компанията по въпроса, тъй като вътрешните правила на фирмата забраняват лични отношения с по-високопоставени лица от нейното ръководство заради риск от конфликт на интереси. От изслушването се разбра, че Шивон няма сексуална връзка с милиардера и спокойно може да продължи да работи.

Издадена по-късно биографична книга за него хвърли светлина и как двамата са стигнали до раждането на общи деца. Веднъж Шивон Зилис споделила, че има намерение

да използва анонимен донор на сперма, за да стане майка

и Мъск предложил да ѝ направи тази услуга. Така през 2021 г. на бял свят се появяват близнаците Страйдър и Лазур, а три години по-късно и трето бебе, чийто пол все още е неизвестен.

“Всички наши приятели и семейството знаят. Липсата на прессъобщение, което би било странно, не означава тайно”, коментира милиардерът. Новината за най-новия му наследник дойде, след като един от най-големите синове на предприемача официално се отказа от името му и смени пола си. Роденият като Ксавие Алекзандър Мъск внесе молба в съда в Калифорния да се казва Вивиан Джена Уилсън в момента, в който навърши 18 г. “Не искам повече да живея или да бъда свързвана с биологичния ми баща по какъвто и да е начин, вид и форма”, написа Вивиан. Тя избра да носи фамилията на майка си, която пък от своя страна сподели, че се гордее с това нейно решение.

Канадската писателка Жустин Уилсън е първата съпруга на Мъск. Двамата стават гаджета, когато са студенти, и се женят през 2000 г. Първото им дете умира на 10 седмици от задавяне, оставили го да спи по гръб. Случката е шокираща и за двамата, но милиардерът отказва да говори за нея. Това принуждава съпругата му също да зарови чувствата си дълбоко и още на втория месец да си запише час в инвитро клиника. Така в рамките на 5 г. ражда близнаци и тризнаци. Изпада в следродилна депресия, което обаче не спира Мъск да преследва на пълни обороти професионалните си амбиции. В крайна сметка двамата се разделят през 2008 г. Следва експресен брак с 14 г. по-младата от него актриса Талула Райли. Тя е

шокирана от темпото му на работа и го изоставя

След известно време се женят повторно, но и този път опитът им за семейство се проваля. Талула Райли не може да се справи с грижата за децата му, а нямат общи.

След това в живота на жадуващия за много наследници Мъск влиза канадската певица Клер Буше, известна като Граймс. Първоначално двамата изглеждат като перфектната двойка, ексцентрични и завладени от идеята за свят, ръководен от изкуствен интелект и живот на Марс. Любовната им приказка обаче продължава около три години, по време на които се раждат три деца. Последното им момиченце се появява на бял свят само две седмици преди Шивон Зилис да дари милиардера с близнаци. За него също бе съобщено месеци по-късно, след като Мъск вече бе обявил раздялата си с Граймс. Тогава се разбра и че момиченцето е родено чрез сурогатна майка.

Между певицата и милиардера започва грозна съдебна битка за попечителство върху трите им деца. Граймс твърди, че новината за близнаците на Зилис е

разкъсала семейството ѝ на парчета

Колежката на Мъск блокирала певицата в социалните мрежи, а самият той е спрял да общува с нея и завел дело за попечителство над общите им деца. Наложило се Граймс да проследява къде лети частният му самолет, за да могат нейните адвокати да му връчат контраиск за родителски права.

През годините на няколко пъти милиардерът е казвал, че иска да има много наследници и се смята за добър баща. Според него намаляването на раждаемостта е най-голямата опасност, пред която е изправена цивилизацията, и ако хората не започнат да се размножават като зайци, тя наистина ще изчезне. Давам всичко от себе си, за да помогна за справяне с тази криза, обяснява той.

Преди години американски вестник разкри, че Мъск е молил и друга своя служителка да му роди деца, но тя не се съгласила. Последвала лоша оценка за нейната работа и отказ да бъде повишена. В крайна сметка тя напуснала компанията с пари и акции за над милион долара.

Предприемачът отново стана пръв по богатство в света

Илон Мъск си връща първото място по богатство в света, съобщи “Форбс”. Според списанието това става благодарение на новата му компания за изкуствен интелект. Само за дни той успял да привлече в xAI частни инвестиции за 6 млрд. долара, което е повишило нейната стойност на 24 милиарда долара. Така 60-процентовият дял на Мъск в нея вече се равнява на повече от 14 млрд. долара, а състоянието му се оценява на малко над 210 милиарда долара към юни.

На второ място по богатство в света се нарежда френският магнат на луксозни стоки Бернар Арно, който оглавяваше класацията от февруари до края на май. Докато Мъск забогатя с повече от 10 милиарда долара през последния месец, акциите на компаниите на Арно паднаха с 5% на фона на по-слабата среда за луксозни стоки и намалиха състоянието на главния изпълнителен директор на групата със 7,8 милиарда долара, пише “Форбс”. Арно, който сега притежава 201,6 милиарда долара, е единственият от десетте най-богати хора в света, чието състояние се е свило през последния месец.

Най-големият печеливш сред топ 10 е бил Марк Зукърбърг. Неговото състояние се е увеличило с 12,6 милиарда долара през май и вече е около 163 млрд. долара в резултат на 8-процентово увеличение на акциите на Meta.

Това отрежда на създателя на “Фейсбук” четвърто място в света по богатство.