Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

С този джип е пристигнал Рамадан Аталай.
СНИМКА: АВТОРЪТ
С този джип е пристигнал Рамадан Аталай. СНИМКА: АВТОРЪТ

Изгоненият от парламентарната група на ДПС депутат Рамадан Аталай дойде първи в летния сарай на Ахмед Доган в Росенец.

В лятната резиденция на почетния председател на ДПС днес той свиква депутатите на движението. Според предварителна информация срещата трябва да започне около 13 часа.

Рамадан Аталай бе една от най-влиятелните фигури в ДПС преди да бъде изгонен от парламентарната група тази седмица, след като това бе поискано от пловдивската организация. Именно Аталай първи открито заговори за едноличното управление на ДПС от страна на Делян Пеевски и за конфликт между него и почетния председател Ахмед Доган. В петък пък Аталай разказа, че Доган с години е държан принудително затворен през назначената му охрана.

След Аталай в Росенец се появи и Джевдет Чакъров, който заедно с Делян Пеевски е един от двамата председатели на ДПС. Той обаче не каза нищо на влизане.

Джевдет Чакъров се появи с тази шкода
Джевдет Чакъров се появи с тази шкода

Според едни от източниците от ДПС на срещата са поканени всички народни представители, включително и председателят на движението Делян Пеевски. Разговорите бяха планирани като помирителни и на тях Доган ще се опита да накара Пеевски да върне колективните органи при вземането на решения на ДПС.

Според други обаче на разговорите първоначално били извикани само 17 депутати, които послушаха Ахмед Доган и гласуваха срещу правителството. С тях ще е и вторият председател Джевдет Чакъров. А Пеевски, вероятно и неговите 30 депутати, които подкрепиха проектоправителството на ГЕРБ и влязоха в конфликт с указанията на Доган, ще бъдат на разговори в неделя.

В момента дворът на летния сарай е пуст, а една от любимите лодки на Ахмед Доган е закотвена в пристанището му. 

Минути преди 13 ч накуп в резиденцията на Доган пристигнаха дузина депутати от ДПС. Те отказаха коментар и побързаха да влязат в сараите без никакви обяснения.

Летният сарай в Росенец
Летният сарай в Росенец
Достъпът до сараите е препречен от тази плътна ограда.
СНИМКА: АВТОРЪТ
Достъпът до сараите е препречен от тази плътна ограда. СНИМКА: АВТОРЪТ
Една от любимите лодки на Ахмед Доган е закотвена в пристанището
Една от любимите лодки на Ахмед Доган е закотвена в пристанището