Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Киану Рийвс седи на мотора си.

СНИМКА: АВТОРЪТ
Киану Рийвс седи на мотора си. СНИМКА: АВТОРЪТ

Светът има нужда от повече доброта, казва звездата, която ходи с раница и чака на опашка

12,30 ч, Лос Анджелис, понеделник. Кръстовището на Ла Бреа булевард и Втора улица. Отивам да си купя храна за обяд в бар за салати, без да подозирам, че ще се окажа на опашката точно след Киану Рийвс.

Висок слаб мъж чакаше търпеливо пред мен. Не го познах в гръб. Избра си някакви листа, почти нищо в чинията му не сложиха, и седна да яде на масичките на улицата. Понеже не сядам самичка в ресторант, отидох да ям в колата. Пред мен е паркиран син мотор. Ям си аз, а на 3-4 метра яде слабият мъж с черната, тук таме прошарена коса…

Той свърши и се запъти към мен. Викам си, този сега какво иска?! Но седна на мотора пред мен, буквално върху предния ми капак, както се вижда от снимката. Беше с раница на гърба. И в един момент зацепвам, че това е самият Киану Рийвс. Познах по мотора - той се движи предимно на мотор, не в скъпи лъскави бентлита, както повечето холивудски звезди.

Ами сега как да го снимам и как да го заговоря?! Тук не е прието да навлезеш в личното пространство на човек. Получи се само един що-годе добър кадър. Със снимките добре, ами как да го заговоря…. Отивам към него: “Извинете, ще тръгвам, а съм близко до вас, ще дам назад първо”, говорех някакви глупости… и изведнъж го попитах: “Киану, защо толкова много ви симпатизират хората?”.

Изчерви се, ако щете, вярвайте… Може би, защото го разпознах. Никой до този момент не показа, че го е познал.

“Светът има нужда от повече доброта!”, ми каза той, докосвайки с ръка сърцето си.

Да, Нео от “Матрицата” точно така е известен - като актьора с най-доброто сърце в Холивуд! Независимо дали е отстъпил мястото си в метрото, проявил уважение към своите фенки или седнал да си поговори с бездомник, той показва искрена доброта.