Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Джейхан Ибрямов Снимка: Фейсбук/ Джейхан Ибрямов
Джейхан Ибрямов Снимка: Фейсбук/ Джейхан Ибрямов

Парламентарната група на ДПС изключи от състава си Джейхан Ибрямов. Решението бе съобщено от председателстващия заседанието Росица Кирова.

Тя прочете протокол от днешното заседание, според което решението е било взето с 30 гласа "за", без против и въздържал се.

Това е поредната чистка в редиците на парламентарната група на ДПС, след изключването на депутата Рамадан Аталай, който пръв съобщи за разногласия между председателя на ДПС Делян Пеевски и почетния председател Ахмед Доган.

Решението идва ден, след като Ибрямов и още 14 депутати от ДПС послушаха почетния председател на ДПС Ахмед Доган и гласуваха против предложеното от ГЕРБ правителство. Веднага след гласуването председателят на движението Делян Пеевски каза, че в ДПС има 30 евроатлантически депутати и те ще бъдат депутати. Вечерта пък се появи подписка от ДПС-Търговище срещу Джейхан Ибрямов.

Той става четвъртият депутат, който е близък до Доган и вече и извън групата на ДПС. Преди него Филиз Хюсменова напусна парламента, а Рамадан Аталай и Айсел Руфад бяха изгонени.