Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Калин Стоянов СНИМКА И ВИДЕО: ЙОРДАН СИМЕОНОВ
Калин Стоянов СНИМКА И ВИДЕО: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Имам сестра, но тя е разведена от 2009 г.

Нямам такава информация срещу мен да е имало образувано някакво производство, освен това, което стана обществено достояние в края на 2021 г., за което имах повдигнато обвинение, което после беше прекратено." Това коментира служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов по повод дали срещу него е имало образувано производство по повод твърденията на Атанас Атанасов от ПП-ДБ. По-рано днес Атанасов каза, че самият Стоянов е живял в секретна квартира и е бил свързан с Ники Митничаря, като цитира разпит от 2023 г. по досъдебно производство на Стефан Банков, брат на арестуваната шефка на митниците - Петя Банкова.   

"Братът на Петя Банкова - Стефчо Банков е образувал две досъдебни производства срещу Калин Стоянов - когато Банков беше начело на "Вътрешна сигурност" в МВР, продължи Атанасов и се изясни: Едното - че Стоянов живеел в засекретена квартира, което е абсолютно нарушение. Второто - че има връзки с Николай Филипов, по прякор Ники Митничаря. Случайно ли е, че след това почва разработка на ДАНС срещу Банкова", попита Атанасов. 

Стефан Банков е на ръководни позиции в дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР от 2015 година до юни 2021 г., когато е отстранен от поста директор от тогавашния служебен вътрешен министър Бойко Рашков. Според източници на БНТ  в този период срещу Стоянов не е имало сигнали в дирекцията, оглавявана от Банков.

"Всичко е лесно проверимо за това кой, къде и кога е живял", каза Калин Стоянов по повод секретната квартира, споената от Атанасов.

На въпрос ще бъдат ли разпитани Бойко Рашков и Асен Василев по аферата с митниците вътрешният министър каза:

"Нямам представа кой кога ще бъде разпитан".

"За аферата с митниците очаквам разследването да стигне до край".

По повод медийни публикации той коментира:

"Сестра имам. Но тя е разведена от 2009 г. с въпросния човек. Оттогава до момента - 15 години нито аз, нито членове на моето семейство поддържаме контакт с него. Не знам къде работи, какво прави, къде живее. МВР няма нищо общо в обвиненията за провокация спрямо Димитър Стоянов, законът е за всички."

Това заяви служебният министър на вътрешните работи след ареста на разследващия журналист Димитър Стоянов, който заплаши с оръжие мъж след спречкване на улицата, който по-късно се оказа служител на НАП.

Още вчера колеги на Стоянов заявиха, че причината за задържането му е разследване, по което работи. А именно за мъж на име Георги Шурелов, задържан през 2021-а година в Бургас. Представял се за данъчен и рекетирал местен бизнесмен.

"Георги Шурелов е зет на Калин Стоянов, тогава шеф на ГДБОП, а сега министър на МВР. Докато разследвахме това, нашият колега Димитър Стоянов беше задържан от МВР, защото бил нападнал някакъв нетрезвен тип, който обаче бил служител на НАП", коментира Атанас Чобанов.

Попитан за интерактивната карта, с която ще се работи по време на изборите, Стоянов каза:

"Тя изигра своята роля на местните избори и сега ще бъде в наша помощ. Къде има подадени сигнали, колко са отработени, ще ни помага да взимаме решения."