Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Гриша Ганчев, Данаил Ганчев и Инджов чакат в ММС среща за стадиона.
Гриша Ганчев, Данаил Ганчев и Инджов чакат в ММС среща за стадиона.

Бизнесменът Гриша Ганчев пое ЦСКА, след като славният тим бе изхвърлен в трета дивизия от БФС заради дълговете, натрупани от Александър Томов. Ето какво се случи по време на неговото управление:

Сезон 2015-2016 г.

Ганчев и Юлиан Инджов поемат клуба, който все още е управляван от старото акционерно дружество. На събрание на “Българска армия” Ганчев обявява плановете си за възраждането на клуба. Там предлага и вариантите - оздравяване на старото дружество или вземането на лиценза на друг клуб. В края на сезона ЦСКА печели купата след победа над “Монтана” и под ръководството на Христо Янев и е първи в трета дивизия без загуба. Гриша Ганчев лети във въздуха, подхвърлян от играчите.

2016 - 2017 г.

През лятото на 2016 г. са внесени в съда два оздравителни плана за старото дружество - на Васил Божков, който праща близкия до него тогава Цветомир Найденов и на дуета Гриша Ганчев-Инджов. И двата са отхвърлени от Министерството на финансите на Симеон Дянков като напълно несъстоятелни. Министър Красен Кралев прибира в ММС базата заради 1 милион дългове. “Чавдар” (Етрополе) се преименува на ЦСКА и придобива втородивизионния “Литекс”. БФС прави тотални промени в шампионата и новото дружество е вкарано в Първа лига. Малко след началото на първенството Христо Янев е сменен от Едуард Йорданеску, но и той е за кратко. Стамен Белчев завършва първенството на второ място. Старото дружество започва процедура по несъстоятелност и начело е синдик Дора Милева.

2017 - 2018 г.

ЦСКА празнува по изключителен начин своята 70-годишнина. В края на сезона обаче отборът отново е втори, а отпада и за купата от “Левски”. Стамен Белчев си тръгва и на негово място идва отново Христо Янев.

2018 - 2019 г.

През есента печели най-трудния си мач, като запазва емблемата си срещу 8 милиона лева. Това покрива и огромна част от дълговете на старото дружество към НАП.

Начело на отбора е Нестор ел Маестро, който обаче е отстранен след зимната подготовка. Любослав Пенев изкарва до 1/2-финала за купата с “Ботев” (Пловдив), който е загубен, въпреки че съперникът остава с 9 човека накрая. На негово място идва Добромир Митов с консултанти Димитър Пенев и Люпко Петрович.

2019 - 2020 г.

В началото наставник е Люпко Петрович, но той е сменен от помощника си Милош Крушчич. Тимът достига до финал за купата, но губи след изпълнение на дузпи от “Локо” (Пд), воден от Бруно Акрапович.

2021 - 2022 г.

В началото наставник е Любослав Пенев, който си тръгва отново след скандал с шефовете. На негово място идва Стойчо Младенов. С него се постига изключителния успех над “Виктория” (Пилзен) отборът влиза в групите на Лигата на конференциите и играе срещу “Рома”, “Бодьо/Глимт” и “Зоря” (Луганск). Накрая треньор е и англичанинът Алан Пардю.

2022 - 2023 г.

През целия сезон начело е Саша Илич. Тимът е на косъм от титлата, като всичко опря до една пропусната титла срещу ФК ЦСКА 1948.

2023 - 2024 г.

Нов сезон в който се сменят трима треньори - Илич, Нестор ел Маестро и сега Стамен Белчев. Започва и реконструкцията на стадиона.