Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цвета Караянчева до Георги Мараджиев в Стамболийски.
Цвета Караянчева до Георги Мараджиев в Стамболийски.

Втори е Иван Червенков от Асеновград, четвърти - Младен Шишков от Раковски

Цвета Караянчева отново се връща в Народното събрание като депутат, тъй като ще е водач на листата на ГЕРБ за Пловдив-област, съобщиха за "24 часа" активисти.

Координаторът на организацията и бивш кмет на Стамболийски Георги Мараджиев е бил предложен за водач, като първоначално той се е съгласил и е казал, че ще приеме само ако всички общински структури одобрят кандидатурата му. Впоследствие обаче е било решено първото място в списъка за Пловдив-област да бъде за Цвета Караянчева.

Тя пропусна последните кратки мандати, защото ГЕРБ не успя да вкара депутат от Кърджали, където тя беше водач.

Д-р Иван Червенков
Д-р Иван Червенков

Второто място в листата за Пловдивска област е отредено за д-р Иван Червенков от Асеновград. Той беше в 40-ото, 48-ото, и 49-то народно събрание и беше управител на многопрофилната болница в града.

Третата позиция е отредена за коалиционния партньор на СДС Йордан Кръстанов, който беше парламентарист в последното Народно събрание.

Четвърти отново е Младен Шишков от Раковски, който обикновено пренарежда листата с преференции и става втори. Той има зад гърба си шест мандата в Народното събрание.

Младен Шишков СНИМКА: Архив
Младен Шишков СНИМКА: Архив

На пето място е сегашния шеф на общинския съвет в Карлово Доньо Тодоров, а на шесто - бившият кмет на община "Родопи" Пламен Спасов.

На последните избори ГЕРБ вкара трима депутати от Пловдив-област, сега се цели в четири места.