Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Валентин Радев СНИМКА: Архив
Валентин Радев СНИМКА: Архив

Най-голямата опасност в тази война е от хвърлянето на тази бомба, която Русия има. Това заяви бившият зам.-министър на отбраната Валентин Радев пред Нова телевизия.

Стрелбата от двете страни не е толкова опасна, защото е прицелна - цели се танк например. Но опасността от бомба е голяма, защото като я хвърлиш - не знаеш кой ще е там, обясни той.

Тази бомба е около 7-8 тона, вътре има обикновен тротил, който е обработен с нанотехнологии и има голяма разрушителна способност. 

Тази бомба не е забранена от никакви международни споразумение и договори, за разлика от ядреното оръжие. Тя е като всяко друго конвенционално оръжие. Освен това тя не замърсява нищо и е екологически чиста - няма излъчвания и радиация и разрушава всичко в радиус на 300 м, обясни Радев.

Това не е високоточно оръжие, както са ракетите. На 300 м от нея нищо не остава, всичко се изпарява, остава лунен пейзаж. Това е заплахата, каза Радев.

Да уцелиш една сграда е случайност, но 87 пъти в Харков не е. Вероятно те са си мислели, че има обекти с особена важност, не мога да допусна, че умишлено обстрелват жилищни райони, коментира той. Във война и едните, и другите лъжат, това е хибридва война, допълни Радев.

Някой победи ли в Афганистан, в Сирия, попита той. Партизанска война сигурно ще има, но се надявам, да няма гражданска, допълни бившият вътрешен министър.