Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Росен Плевнелиев
Росен Плевнелиев

Последните 3 години има 3 катастрофи и трима загинали на ВВС. Някой понесе ли отговорност, само пилотите, коментира бившият президент

Държавният глава е на всички българи. Той бе следвало да е държавен глава и на опозицията, и на хората с различно мислене, дори на тези, които го критикуват като мен.  Един държавен глава трябва да е благороден, трябва да интегрира всички. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV Росен Плевнелиев по повод спора му с Румен Радев за поисканите оставки на ръководството на ВВС.

"Президентът Радев още не е познал основния урок в политиката - успехът на един лидер не се мери нито с рейтинга, нито с битките, които е спечелил или инициирал. Успехът му се мери с успеха на обикновения човек.  Моята битка не е срещу Радев, моята битка е за България", каза още Росен Плевнелиев.

Той уточни защо е поискал оставката на генералите и допълни, че е учуден от "изключително нервната и агресивна реакция на държавния глава". Последните 3 години има 3 катастрофи и трима загинали на ВВС. Някой понесе ли отговорност, само пилотите. Ще го замажем, ще го мотаем, каза Росен Плевнелиев.

"Ако някой ви кара да правите сложни маневри във въздуха на ниска височина, не само пилотът е виновен. Ако някой е планирал открит ден, след което го е замаскирал, пък е станало шоу. На открит ден не откъсвате същите тези летци да се снимат пред целия български народ с един президент, който е отишъл там очевидно за шоу. Ако искаме да помогнем да се разбере истината, трябва да бъдат отстранени ръководителят на това учение плюс неговия пряк началник", каза още бившият президент.