Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Асен Василев СНИМКА: Велислав Николов
Асен Василев СНИМКА: Велислав Николов

Изказването на македонския вицепремиер той определи като "обидни и непремерени"

Европа трябва да излезе с реакция.

Това коментира в парламентарните кулоари съпредседателят на ПП Асен Василев във връзка със скандала, породен от изказване на македонския вицепремиер и министър на транспорта Александър Николоски. По-рано днес стана ясно, че той е нарекъл българите "мизерници" и обявил, че по-мизерни били само онези, които твърдели, че ние и те имаме обща история.

Нашето външно министерство трябва да работи с Европа. Знаете колко ни плюха за това споразумение (споразумението за добросъседство бе сключено по времето на кабинета "Петков", но това вече не е проблем между България и Македония, а между Македония и Европа и българските интереси се защитават и от Европа. Македонците трябва да разберат, че ако искат да влязат в ЕС, има споразумения, които трябва да изпълняват", подчерта депутатът.

Думите на македонския вицепремиер той определи като "обидни и непремерени". И отново подчерта, че македонските управляващи трябва да спазват писмените споразумения. Всякакви емоционални изблици няма да помогнат, смята Василев. Според него реакцията на България трябва да е в тази посока и да им напомни за споразуменията. И трябва да дойде от външното ни министерство.