Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Семейство Танер - Уилям, Кейт, Лин и Браян, с новодошлия Алф
Семейство Танер - Уилям, Кейт, Лин и Браян, с новодошлия Алф

Актьорът бе открит мъртъв в колата си заедно с кучето си Ханс на 13 юни. Месец по-късно сестра му съобщи тъжната новина във фейсбук

Като черна и наистина фатална ще запомнят датата 13 юни милиони зрители, израснали пред телевизора с американския сериал “Алф”. Месец по-късно сестрата на актьора, влязъл в образа на Браян Танер - Бенджамин (Бенджи) Грегъри, обяви трагичната му смърт в социалните мрежи. “Бен беше чудесен син, брат и чичо. С него беше забавно, много често ни караше да се смеем”, пише в публикацията на Ребека Пфафингър.

Едва на 46 г. Грегъри бе открит мъртъв в колата си заедно с кучето си асистент Ханс (специално обучено куче, което помага на стопанина си с определен вид увреждания - б.р.) на паркинг в Пеория, Аризона. Според близки актьорът е отишъл до банката, за да депозира чекове, и е заспал, а причина за фаталния край е топлинен удар. Сестра му обаче не крие, че Грегъри е страдал от депресия и биполярно разстройство.

Бенджамин (Бенджи) Грегъри е известен с ролята си на Браян Танер.
Бенджамин (Бенджи) Грегъри е известен с ролята си на Браян Танер.

Имал е и сериозни проблеми със съня, заради които се случвало да стои буден с дни. За диагнозата си актьорът е получавал грижи, обяснява сестра му Ребека.

Само на 8-годишна възраст Бенджи Грегъри застава под светлината на прожекторите. С ролята си на малкото момче Браян Танер в “Алф” той печели сърцата на публиката. Грегъри е част от култовия сериал и през четирите му сезона - от 1986-а, когато излиза първият епизод, до последния 102-и през 1990 г.

Ситкомът разказва за семейство от предградията, чийто свят се преобръща, когато в гаража им се приземява говорещо, много странно, остроухо извънземно от планетата Мелмак. Семейство Танер нарича извънземното Алф - съкращение от Alien Life Form (от англ. извънземна форма на живот). То остава с тях, като прави пакости и всекидневно изказва наблюденията си за човечеството с доза сарказъм. Скоро Браян и Алф стават най-добри приятели. “Превърна се в нещо съвсем естествено”, казва за копартньорството си на снимачната площадка с измисленото извънземно Грегъри в интервю за ютюб предаване през 2022-а. А сериалът продължава своя живот, тъй като не спира да се излъчва по света. Напоследък “Би Ти Ви Комеди” също показа неговото повторение.

Браян и Алф се събраха отново, само че на небето. Актьорът, който изигра извънземното в ситкома, почина на 76 г. през 2016 г. Михали “Мичу” Месарош, бивш унгарски цирков артист, висок само 84 см, стана световноизвестен с ролята си на Алф.

Преди звездата на Бенджи Грегъри да изгрее в “Алф”, момчето участва в други продукции. Едва 5-годишен той тръгва по кастинги и прослушвания за телевизията, като печели немалко от тях.

Първата му работа като актьор е в сериала “Островът на фантазиите” от 1977-а, където прави своя дебют в киното. Следват продукциите Punky Brewster “А-отборът”, “Страхотни истории”, комедията на Упи Голдбърг “Шпионски номера” и други. Преди да влезе в света на шоубизнеса, той участва и в редица реклами.

По непотвърдена информация Грегъри се отказва от актьорството и през 2004 г. става помощник-аерограф във Военноморските сили на САЩ в Билокси, Мисисипи. През 2005-а е освободен от длъжност по медицински причини.

Бенджамин Грегъри е роден през 1978 г. в квартала на Лос Анджелис “Енсино”. Израснал е в семейство на актьори, а баба му е негов мениджър. Сестра му е по-голяма от него, има и по-малък брат - Матю. Всъщност съдбата на Грегъри наподобява тази на Матю Пери, изиграл обичания от всички Чандлър в хитовата продукция “Приятели”. И двамата загинаха трагично в две последователни години - Пери на 54, а Грегъри само на 46. Но има и друго общо помежду им - и двамата се бореха с тежки демони. В комбинация с голямата популярност, която му донесе ролята на винаги забавния Чандлър Бинг, Пери разви зависимост към наркотиците и алкохола. Заедно с приспивателните хапчета те доведоха до неговия пагубен крах.

При Грегъри пък се отключиха биполярно разстройство, депресия и проблеми със съня.

Какво си говорят Браян и Алф

Актьорът с кучето си
Актьорът с кучето си

Ето някои от култовите диалози между Браян и Алф от едноименния сериал:

Браян: Тази вечер ще трябва да дъвчеш със затворена уста, Алф.

Алф: Добре, но на моята планета това се смята за много грубо. Хората си мислят, че криеш нещо.

*****

Семейство Танер помага на Алф да стане министър и му задават въпроси от свещената книга на Мелмак.

Браян: Кое е най-милото нещо, което можеш да направиш за някой друг?

Алф: Да се оригна по посока на вятъра.

Уили: Той е прав. Пише: “Този, който се оригва по посока на вятъра, може да купонясва с мен по всяко време”.

*****

Семейство Танер се подготвя за гаражна разпродажба.

Алф: Какво ще кажете за това? Истински мелмакчанин - нож за оцеляване.

Браян: Не е заострен.

Алф: Е, животът на Мелмак не беше толкова труден.

*****

Браян: Алф не би изял Лъки, нали?

Алф: Няма да кажа нищо, докато не говоря с адвоката си.

*****

Браян: Наистина ли се казваш Гордън?

Алф: Да, Гордън.

Браян: Смешно е.

Алф: Това беше моминското име на майка ми, ясно ли е?