Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мечката тича пред автомобила на бившия заместник- кмет на община Девин Владимир Солаков.
Снимка и видео: Владимир Солаков
Мечката тича пред автомобила на бившия заместник- кмет на община Девин Владимир Солаков. Снимка и видео: Владимир Солаков

Голяма мечка слезе на главния път Девин – Борино да търси храна. Тя е тичала пред бившия кмет на община Девин Владимир Солаков, който е опитен планинар и хижар.

Солаков шофирал към Борино, когато точно преди табелата на селото на пътя пред него изниква голям мечок. Животното се стряска от светлините на колата на Солаков и побягва пред нея.

„Мечката бе доста едра. Достигаше височината на капака на колата", каза Солаков, който пусна във Фейсбук и видео от срещата. Според Солаков, животните са огладнели. „Интензивно ходя за гъби и тази година забелявам, че в баира няма никакви диви плодове, киселки, боровинки. Явно сушата и жегата оставиха без храната дивите животни и слизат все по надолу, защото са гладни. Иначе няма обяснение този едър мечок да слезе чак на главния път, за да търси храна", коментира Солаков.

40-годишният бивш зам.-кмет заяви, че за първи път вижда на живо мечка. Преди това се е срещал с вълк, който се е държал агресивно.