Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков Снимка: Румяна Тонева
Кирил Петков Снимка: Румяна Тонева

Над един час ПП-ДБ и президента Румен Радев разговаряха при закрити врата след процедурата по връчване и връщане на втория мандат за съставяне на правителство. От коалицията закъсняха с 5 минути за процедурата на "Дондуков" 2, но все пак Радев остана след това, за да разговаря с тях.

"Потвърдихме, че за нас борбата с корупцията не е самоцел. Връзката между доходите на хората, чувството за справедливост, всичко това се концентрира в тази борба с корупцията, както и липсата на инвестиции, на икономическото развитие, за което всички си мечтаем, то е функция на тази борба. Уверихме президента, че не е само за този мандат, а ще бъде нашата посока от тук нататък - слагаме тези принципи, закони и решения и ще търсим подкрепа и в 51-ото народно събрание", разказа Кирил Петков за разговора с държавния глава. Той се яви заедно с акад. Николай Денков, който взе пи върна папката, Божидар Божанов и Людмила Илиева. Допълни, че благодарили на президента, че им е дал достатъчно време за преговори.

Кирил Петков и Божидар Божанов Снимка: Румяна Тонева
Кирил Петков и Божидар Божанов Снимка: Румяна Тонева

Попитан възможно ли е чудо и да се получи правителство с третия мандат Петков отговори: "Да си призная честно, на чудеса не вярвам".

От ПП-ДБ не разкриха дали Радев им е споделил на кого смята да даде третия мандат, но на въпрос дали ДПС без Делян Пеевски би било приемлив партньор Божидар Божанов отвърна: "ДПС нито ще взема мандат, нито нещо друго, така че този въпрос в момента не е на място". Не е ясно обаче дали това е тяхното мнение, или Радев им го е казал.

Иначе от коалицията изразиха готовност да се отзоват на срещи за кабинет с третия мандат, но и Божанов препотвърди "скептицизма", че има какво да се получи.

Кирил Петков и Божидар Божанов Снимка: Румяна Тонева
Кирил Петков и Божидар Божанов Снимка: Румяна Тонева

Освен за политика ПП-ДБ обсъдили с Радев и пожарите. Съгласили се, че е нужно по-малко говорене и повече работа, а Петков изрази задоволство, че вчера е бил доставен фураж за животните в село Воден, а днес вече се организират и доставки на хранителни продукти.