Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Яни Янков от Перник на полуфинала на сръбското супершоу
Яни Янков от Перник на полуфинала на сръбското супершоу

26-годишният Яни Янков от Перник стана първият българин, класирал се за финала в най-голямото балканско музикално шоу "Звезде гранда" в Сърбия. Той е истинска звезда и успя да впечатли не само журито на предаването, а и всички зрители. 

Яни участва за втори път в шоуто, след като през 2020 г. отпада от надпреварата в третия кръг заради COVID-19. 

Тазгодишното издание на "Звезде гранда" е в по-различен формат. В него участват едни от най-добрите участници от предходни сезони.

26-годишният перничанин спечели на полуфинал срещу съперника си Деян Дачевич от Чайниче, Босна и Херцеговина, и заслужено получи място в последния 14-и кръг на състезанието.

Българският талант изпя две песни на Шабан Шаулич, с което получи гласовете на всички от журито (Светлана Ръжнатович (Цеца Величкович), Ана Бекута, Вики Милкович, Драган Стойкович Босанац, Александър Милич (група "Милиграм")и Джордже Давид (рок група "Генерация 5")).

Неговият опонент, който по-рано през сезона Янков победи, също получи всички гласове от арбитрите, което доведе до изпълнения на акапела.

Там Янков заложи отново на своя идол Шабан, печелейки с 4 (Ана Бекута, Вики Милкович, Драган Стойкович Босанац и Цеца Величкович) на 2 (Джордже Давид и Александър Милич) гласа.

Янков е най-предно класиралият се българин в цялата история на предаването, от което са призлезли звезди като Милица Тодорович, Амар Гиле, Харис Беркович, Дарко Лазич и други.

"Кастингът за този сезон беше през юни миналата година, като той се прави с няколко предварителни кръга, които са в различни сръбски градове, не само в Белград - споделя пред "24 часа - 168 истории" Яни Янков. - Явяват се хиляди хора. Когато се провеждаше прослушването, шефът на продукцията Саша Попович веднага ме позна, вероятно защото съм единственият българин, който се пробва. Тогава не ни дадоха отговор дали сме приети, а ни казаха, че ако сме одобрени, ще ни звъннат по телефона през септември. Обадиха ми се и така започнаха снимките", споделя Янков пред "24 часа". 

Големият финал е следващата събота (8-и юни).