Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кристиян Шкварек
Кристиян Шкварек

Много по-приглушени са критиките между ГЕРБ и ПП-ДБ и добрият тон доминира. Убеден съм, че има вече започнал диалог. ГЕРБ критикува в рамките на добрия тон идеята за правителство на ПП-ДБ.

Това коментира политологът Светослав Малинов пред Нова телевизия.

Няма как да има правителство, ако няма подкрепата на ГЕРБ и ПП-ДБ. И това е добра основа за разсъждения на всички партии, добави той по темата възможно ли е правителство след изборите на 27 октомври.

Много е вероятно трета партия да е достатъчна за мнозинство. Но условието е това да не е ДПС на Делян Пеевски, заяви още Малинов.

ПП-ДБ отново омекват в говоренето си към ГЕРБ, коментира пък политическият анализатор Кристиан Шкварек. Той даде пример как преди три години заявката е била "никога с ГЕРБ", а в момента са готови за кабинет дори в мандат на ГЕРБ, но с равноотдалечен премиер. При следващ опит ще се съгласят и на кабинет с премиер Бойко Борисов, заяви Шкварек.

Нямат избор в момента да не съставят правителство, защото на вратата хлопа нова президентска партия догодина, заяви още Кристиян Шкварек. ГЕРБ и ПП-ДБ ще се вземат от страх, че ще дойде горския, добави той за вероятността Румен Радев да се включи в политиката от позиция различна от тази на държавен глава.