Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Димитър Ковачевски
Димитър Ковачевски

Отдавна смятам, че СДСМ и т.н. ВМРО-ДПМНЕ са двете страни на един и същи медал. Просто ДПМНЕ е създадена да върши черната работа, но иначе се целят в една посока.

Някогашният скопски премиер Ковачевски бил казал, че с включването на българите в устава на държавава се признавало, че българите и македонците били нещо напълно отделно.

Иска му се на Ковачевски да е така, но...

С отделното регистриране в Австрия на австрийци (мнозинство към момента) и германци (малцинство към момента, но мнозинство до близкото минало) въобще не се признава, че австрийци и австрийски германци са нещо отделно.

Така, както австрийците и австрийските германци говорят един и същи диалект, така и "етническите македонци" и македонските българи говорят един и същи диалект.

Освен това е недопустимо да се говори за "българско малцинство" в Северна Македония. Точното определение е "частта от българския народ, живееща в Северна Македония".

Тази част не пада от небето. Тя идва със своето минало, когато е била мнозинство. Тя трябва да има своите медии, където да отразява без репресии миналото си и да се бори за настоящето и бъдещето си.

Очевидно Ковачевски съвсем няма намерение да разреши това, но и от него не зависи!

(От фейсбук)