Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Телефонна измама по старата схема пари за освобождаване на близък, задържан след  катастрофа с жертва, разследват служители на полицейското управление във В. Търново. Жертва на измамниците е 72-годишен мъж от Севлиево. Вчера той е потърсил съдействие от полицейските служители, съобщи ОДМВР - Велико Търново.  Пенсионерът разказал, че същия ден около обяд е получил телефонно обаждане от непознат мъж, представил се за адвокат. Той му обяснил, че синът му е блъснал човек с автомобила си, който на път за болницата е починал. За да го изведе от ареста мнимият адвокат поискал 30 000 евро. Възрастният мъж изтеглил от сметката си наличните 14000 лв. и по предварителни указания ги предал на маскирана жена в близост до МОЛ – В. Търново.

Докато се прибирал с автомобила си към Севлиево, получил второ обаждане от мъж, който се представил за полицейски служител и го посъветвал да даде останалата част от поисканата сума и по този начин да помогне за залавяне на измамниците.

В този момент мъжът прозрял, че е станал жертва на телефонна измама. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.