Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Адвоактът Борислав Цеков се пошегува с шведската активистка Грета Тунберг, в пост във Фейсбук. 
КАДЪР: Инстаграм/gretathunberg
Адвоактът Борислав Цеков се пошегува с шведската активистка Грета Тунберг, в пост във Фейсбук. КАДЪР: Инстаграм/gretathunberg

Адвоактът Борислав Цеков се пошегува с шведската активистка Грета Тунберг, в пост във Фейсбук. 

"Внимание! Важно съобщение. Опасност от разпространение на гретенизъм в София. Забелязана е водачката на сектата на климатичните паникьори Грета Тунберг. Не се доближавайте, не влизайте в комуникация - не е ясно в какво състояние е.
(От Хигиенно- епидемиологичната инспекция)", написа той след като стана известно че Тунберг е в София след като икономистът Хари Аначкин си пусна снимка с нея. 

Грета Тунберг е шведска климатична активистка, която стана известна с поставяне началото на движението „Училищна стачка за климата" от ноември 2018 г. Движението нараства до световен мащаб след конференцията COP24 през декември същата година. Активността ѝ започва през август 2018 г., когато нейната самотна стачка Skolstrejk för klimatet („Училищна стачка за климата") пред шведския парламент в Стокхолм, привлича медийно отразяване. На 15 март 2019 г. около 1,4 милиона ученици от цял свят се присъединяват към нейния призив в стачките и протестите.