Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

София Павлова, Даная, Никол и София Иванова на лагера на Белмекен Снимка: Фейсбук
София Павлова, Даная, Никол и София Иванова на лагера на Белмекен Снимка: Фейсбук

Стана ясно кои момичета ще са част от новия ансамбъл на България. Новите гимнастички са заместничките на Перлите на Весела Димитрова, които станаха абсолютни световни и европейски шампионки и четвърти на олимпийските игри. Пет от тях ще са титулярките, а резервите ще са две или три, съобщи "България днес".

Единствената останала от предишния ансамбъл е София Иванова. Тя беше част от него от 2022 година. Преди това се състезаваше индивидуално, като неин личен треньор е била Весела Димитрова. С Перлите е световна шампионка от шампионата в София през 2022 година. Освен това тя е европейска шампионка в многобоя и отборна с тима на България през 2023 и 2024 г. Заради опита й именно София Иванова ще е капитан на новия ансамбъл.

По-рано тази година София беше абитуриентка. Вместо да отиде на бала си, по същото време тя завоюва златен медал на европейското първенство в Будапеща. Заедно с Маргарита Василева и Магдалина Миневска, които също завършваха средното си образование, облякоха сини тоалети и си направиха снимка за спомен на брега на Дунав.

Ивон Бошкилова е от клуб "Левски". Интересен факт е, че на 8-годишна възраст започва да тренира в големия съперник ЦСКА, а на "Герена" премина през 2017 г. Ивон е участвала в спектаклите на Нешка Робева - "Няма такова шоу", "Има такова шоу" и "Шоу без име".

Алина живее в България от 6-годишна Снимка: Фейсбук
Алина живее в България от 6-годишна Снимка: Фейсбук

Извън гимнастиката Бошкилова се отличава с благородните си постъпки и е готова на помогне на всеки в беда. Преди време осъществява собствена благотворителна инициатива за подпомагане възстановяването на разрушения футболен терен на "Левски-Раковски".

В ансамбъла вече има още една София, но - Павлова. Тя е възпитаничка на "Левски Триадица". Дълго време печелеше медали като индивидуална състезателка.

"Любимата ми гимнастичка е Линой Ашрам. Харесвам я, защото прави интересни и сложни елементи, знам за нея, че е упорита, трудолюбива, а също и ми е много симпатична", споделяла е София Павлова.

Повече по темата прочетете тук.