Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хамид Хамид СНИМКА: Архив
Хамид Хамид СНИМКА: Архив
  • Хората по места сами  посочиха деребеите
  • Днес ще се реши кой ще вземе мандата и какво ще правим с него
  • Всички искат едно - България да има редовно правителство, каза депутатът

"ДПС е в топформа, втора политическа сила благодарение на единството на Ахмед Доган и Делян Пеевски. ДПС е един отбор", каза пред БиТиВи депутатът от ДПС Хамид Хамид.

"Винаги, когато ДПС е трябвало да се разделя с някои деребеи, те са поставяли лични интереси, но за първи път се поставя въпроса за д-р Ахмед Доган. Отношенията между Ахмед Доган и Делян Пеевски са повече от отношения между баща и син. Хората по места са против деребеите", каза още Хамид.

"Аз гласувах България да има редовно правителство. Отношенията между Доган и Пеевски не се нуждаят от посредници, още повече от посредничеството на Рамадан Аталай.  Хората по места посочиха деребеите, ние поканихме в парламентарната група областната структура на ДПС в Пловдив", смята депутатът. Според него Аталай деребействал от 30 г. Не отговори обаче защо чак сега го посочват.

Деребействане е да властваш на определена група хора, да управляваш, без да се съобразяваш с тях, уточни той.

Няма термин съпредседатели, в нашия устав имаме двама председатели, припомни Хамид.

Той пак повтори, че деребеите се показват от областните структури - Търговище свалило доверието от Джейхан Ибрямов например.

Хората от снимката в Сараите в Росенец, били манипулирани според Хамид.

"Да се гласува за правителство, имаше решение на Централното оперативно бюро. Заръката на почетния председател бе поднесено 10 минути преди гладуването от незнайни хора", съобщи Хамид. 

Решението за изключването на Радаман Аталай  от парламентарната група било взето на заседание на парламентарната група с подпис и протокол, за него са гласували 30 човека, преди това предложението е на пловдивската структура. "Аталай може да ви каже, че е  космонавт", не му вярвайте, призова Хамид.

"Г-н Пеевски е в ДПС от 2005 г., имало е много тежки моменти, много хора избягаха от г-н Доган, но Пеевски винаги е бил до него", каза Хамид. "Всички решения се съгласуват с почетния председател", допълни той.

"Отошенията между другия председател - Джевдет Чакъров, и Пеевски са прекрасни, както приятелството между Чакъров и Аталай е от години", каза Хамид.

Парламентарната група и другите колективни органи на ДПС ще определят днес на заседание кой да отиде да вземе мандата и какво да се прави с него.

За санкциите на Пеевски по Магнитски Хамид твърди, че американците са били подведени, от ДПС имали всички документи и актът се обжалвал.

"Чест е за мен да пия кафе с почетния председател", отговори Хамид на въпроса какво ще направи, ако Доган го покани на среща. Обичаме ви, г-н Доган, завърши той.