Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

  • 5-звездните шефове Марио Пучо и Джузепе Пелико готвят в 5-звездния „Хилтън” на 21 ноември
  • Гала вечерята „Марко Поло: Пътят на ориза“ ще отведе гостите на хотела на пътешествие през Сицилия и Пулия

Висша италианска кухня от световна класа завладява София. На 21 ноември „Хилтън София” отваря вратите за ексклузивна гала вечеря "Марко Поло: Пътят на ориза", водена от двама от най-влиятелните италиански шеф-готвачи - Марио Пучо и Джузепе Пелико. Тя ще се състои от 19,30 ч. в новата елегантна зала "Черни връх", която предлага красива гледка към Южния парк.

Гостите на гала вечерята ще се насладят на уникално седемстепенно меню. То е специално създадено от двамата италиански шефове  в сътрудничество със студенти от институти за еногастрономия. Специалитетите, които ще бъдат сервирани, са вдъхновени от традициите на Сицилия и Пулия, а главната звезда в менюто ще бъде оризът. В италианската кухня оризът е не просто съставка, а символ на културното богатство.

Затова и шеф Пучо и пеф Пелико са подготвили богата палитра от вкусове: от класическо ризото до изненадващи комбинации, всяка от които ще пренесе гостите в сърцето на Италия. Ястията ще бъдат съчетани с изискани сицилиански вина, които да подчертаят още повече плътния и завладяващ вкус на менюто.

Шеф Марио Пучо, роден в Палермо, е признат експерт в кулинарията, член на Италианската федерация на готвачите и преподавател по еногастрономия. Със своя дългогодишен професионален опит, включително в известни и реномирани френски хотели и ресторанти със звезди Мишлен, той е сред съвременните иноватори в сицилианската кухня. Любопитно за него е, че обича да съчетава модерни рецепти с местни продукти и традиционни вкусове.

Шеф Джузепе Пелико, родом от Полиняно а Маре, също е уважаван кулинарен специалист с успешна кариера в петзвездни ресторанти в Пулия. Днес той е насочил богатия си практически опит в преподавателска кариера в професионалните институти за еногастрономия и туризъм в Молфета и Бари и обучава новото поколение готвачи в Италия.

Събитието се организира съвместно с Академията за италианска кухня, Италианския културен институт, Италианската търговска агенция, Италианската агенция за ориз, Професионалния институт по еногастрономия и туризъм „Пиетро Пиаца" – гр. Палермо, Професионалния институт по еногастрономия и туризъм „Доменико Модуньо", Полиняно а Маре и хотел Хилтън София.

„Хилтън София” е емблематичен хотел, разположен в сърцето на българската столица. Предлагащ комфортна и приветлива атмосфера, хотелът е известен със своето приятелско обслужване, множество удобства и централно местоположение. Независимо дали посещавате хотела по работа или за почивка, „Хилтън София” осигурява спокоен и приятен престой, с лесен достъп до близките забележителности, бизнес центрове и транспортни връзки. Със своите уютни помещения за настаняване, разнообразни възможности за организация на събития и висококачествени услуги хотел „Хилтън София” е идеалният избор за пътуващи, които търсят комфортен и удобен престой в града.

Всички, които желаят да станат част от уникалната италианска гала вечеря, могат да направят резервация по имейл на [email protected] или на телефон +359 895 515 051.

Повече информация за събитието може да откриете тук.