Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Владимир Радев (вляво) е със счупена челюст и се храни със сламка, след като охранителят (вдясно), който се оказа и полицай, зверски го преби.
Владимир Радев (вляво) е със счупена челюст и се храни със сламка, след като охранителят (вдясно), който се оказа и полицай, зверски го преби.

5 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Това е присъдата, която получи полицаят Христо Петров, работещ и като охранител към „Делта гард". Навръх джулай морнинг тази година той нападна и счупи челюстта на студент в заведение край Созопол. Версиите за побоя на Христо Петров и на пострадалия Владимир Радев се разминават. Според 19-годишния студент той е пребит, защото се е опитал да спаси свой приятел, ударен с шамар от полицая охранител. Бившият вече полицай обаче твърди друго - че Владимир и компанията му се гаврели с него и пребитият младеж уринирал върху пицата на охранителя. Последствията обаче са ясни – 19-годишният Владимир Радев е със счупена челюст и с множество фрактури в областта на лицето.

„Бях меко казано шокиран от това, което ми казаха адвокатите ми. За боя, който ме остави в тежко психическо и физическо състояние, последици почти няма", коментира студентът в ефира пред "Нова". Той сподели, че не очаква компенсация за страданията си, а и до днес има предразсъдъци, стоейки близо до непознат човек.

Присъдата на извършителя е дадена след постигане на споразумение с прокуратурата. „Излиза така, че всичко се случва извън нашите сили. Струва ми се несправедливо", посочи Владимир Радев.