Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Димитър Главчев
 Снимка: МС
Димитър Главчев Снимка: МС

Категорично не е обсъждано, нито смятаме да въвеждаме винетки по околовръстното на София. Това заяви в началото на днешното правителствено заседание служебният премиер Димитър Главчев.

В събота АПИ съобщи, че може да бъде принудена да въведе винетки за преминаване по Софийския околовръстен път.

Столичната община ни принуждава да мислим за винетки на Околовръстното. Споровете ни се задълбочават, но АПИ, както винаги досега, е готова на диалог и очакваме партньорско отношение. Това каза пред „24 часа" шефът на Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Йордан Вълчев.

Кметът на София Васил Терзиев също коментира казуса.

"За пореден път сме свидетели как държавна институция се използва за политически цели, вместо да решава проблемите на хората. В позицията на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) са смесени три различни теми, представени по манипулативен начин и всяващи объркване и страх у хората в София", посочи той. 

“Столичната община и АПИ са решили да си разчистват взаимоотношенията посредством медиите и се появиха съобщения, че щели да се въвеждат винетки на Околовръстното шосе. Не искам да се връщам назад в историята и да прилагам практики с един бивш началник на АПИ”, коментира днес Главчев.