Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Социологът Кънчо Стойчев Кадър: NOVA NEWS
Социологът Кънчо Стойчев Кадър: NOVA NEWS

Живеем в политическа среда, в която обществото ни е имунизирано към каквито и да е било компромати. Това е все едно един организъм да е пълен с вируси и да смятаме, че ще се зарази с каквото и да е било. Тази кална война българите изобщо не ги интересува. Никой на нищо не вярва. Ключът от бараката е в ръцете на Бойко Борисов. ГЕРБ е в силната позиция да реши дали да има избори, или не, коментира  социологът Кънчо Стойчев по Нова тв. 

"Борисов много време изхаби да убеди ПП-ДБ за първия мандат и не ми се струва логично за махне с ръка и да каже, че отново ще прави правителство с тях", добяви той.  Според него Борисов е играч, който мисли стратегически напред, а и предишният експеримент му е струвал 140 хил. гласа. Ог Борисов зависела не страната, а дали ще има избори или не.

По думите му "лъжа и илюзия е, че изборите нищо няма да променят". И даде за пример това, което се случва с ДПС и с другите партии. 

"Ще имаме избори, колкото е необходимо", обяви Кънчо Стойчев. Той смята, че ГЕРБ може и да има по-силно присъствие в следващия парламент и да има и повече гласове. ГЕРБ можели да подобрят резултата до 80 гласа.

Ситуацията в ДПС и в политическия живот коментираха и други анализатори - Любомир Стефанов, Емилия Милчева и Ирена Тодорова.

"Въпросът е доколко Пеевски е готов да влезе в сблъсък с Ахлед Доган", коментира политологът Любомир Стефанов.

Етническата общност в ДПС ще се обедини около Ахмед Доган и групата около него, смята журналистката Емилия Милчева. 

Според политоложката Ирена Тодорова най-голямото желание на Пеевски било да се превърне в политик, но той щял да загуби битката с Доган. По думите й имало битка между старото и новото.  И според нея  силата била на страната на Ахмед Доган.

"Както беше проветрен г-н Гешев, същото може да се случи и с г-н Пеевски" , смята Любомир Стефанов.Според него нещата не зависят само от Борисов, не може една партия да е партия, ако завииси само от един човек, каза той. 

Ирена Тодорова пък е на мнение, че не прокуратурата ще се разправя с Пеевски, а Радев, Борисов и Доган.