Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стоян Георгиев
Стоян Георгиев

Сам подадох заявление за напускане на „Продължаваме Промяната". Това обяви депутатът от ПП-ДБ Стоян Георгиев пред БТА, след като по-рано днес от формацията съобщиха как той вече не е техен представител.

Според Георгиев причината е, че ръководството на "Промяната" подкрепя изграждането в Силистра на ветрогенераторен парк с 43 кули.

Ръководството на ПП прояви мнение, различно от това, което имам аз в частност и хората на община Силистра - голяма част от тях. И след като срещнах неразбиране, аз реших, че няма просто място да се намирам в редиците на тази партия и трябва да поведа хората, да спрем това зло, което е надвиснало над нашите глави, обясни Георгиев.

Той разказа, че има одобрен от Общинския съвет проект за промяна на Общия устройствен план за изграждането на ветрогенераторен парк. В този парк трябва да бъдат изградени 43 кули, всяка по 290 метра. "Общо 43 ветрогенератора, "забучени" в плодородна земеделска земя, само и само да стане някакъв проект, от който ще спечелят двама-трима души, а всички останали ще бъдат потърпевши", твърди Георгиев.И напомня, че на няколко километра се намира и езерото Сребърна, което е резреват.

По думите на Стоянов и общинският съветник от ПП Мария Христова Илчева-Иванова, която е избрана от гражданската квота, също не е подкрепила проекта. Той е внесен от кмета на община Силистра Александър Сабанов.