Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мустафа Карадайъ
Мустафа Карадайъ

"Продължаваме промяната" целят предсрочни избори, за да елиминират опозицията и коалиционните си партньори, каза лидерът на ДПС

НСО разнасяло пресни плодове и зеленчуци за Петков от жена му из цяла София

Движението представи промените си в конституцията пред останалите партии, само ДБ не ги прие

"Кирил Петков се опитва да се държи като цар, като монарх. Цар Киро". Такава оценка даде лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на премиера Кирил Петков.

Има смесване на властите. Премиерът обявил, че събира информация, води разследване, щял да арестува. Обявява кой бил престъпник, корумпиран и разказва как той подготвя доказателства, за да арестува различни хора. Общините бедстват. Детски градини и училища не могат да си плащат сметките. Нарушителят на конституцията щял да им праща проверки, а не средства и помощ. Те бедствията минаха, но проблемът след тях не е решен нито в пътищата, нито в подпорните стени. Той вече става рецидивист в нарушаването на конституцията. Според нея има разделение на властите. Опитва се да се държи малко като цар, като монарх, цар Киро, възмути се Карадайъ.

Заканата им за промени в КПКОНПИ и изобщо заканата им за борба с корупцията видяхте ли как ги обявиха - реформи трябва да има и там трябва да сложим наши хора, продължи Карадайъ.

Казаха, че ще се саморазправят с кметовете на общини на опозицията, разбираме ДПС и ГЕРБ, защото те нямат кметове на общини. 2019 г. ги нямаше на политическия терен. Политическия извод е, че чрез саморазправа с местната власт да се предизвикат частични избори, да се настанят в местната власт и да произведат предсрочните си избори, за да може да елиминират коалиционните си партньори и тогава наистина ще заприличаме на монархия и ще си имаме цар Киро, продължи Карадайъ.

Вече се заговори, че си имат и дворцови привички, както цар Киро обяви, че ще "оди пеша", така НСО му разнася храната из София, първата дама проверявала дали са й свежи плодовете и зеленчуците, разказа Карадайъ слухове, които се носели из парламента. И се скара на журналистите, че се смеят, а това не било никак смешно.

В България си имаме цар, Всевишният здраве и живот да му дава, но по конституция България е парламентарна република, подчерта Карадайъ.

Ръководството на движението се е срещнало и с шефовете на групи от останалите партии в парламента. Само "Демократична България" обаче не ги приели. По-рано ДПС пък отказа да влезе във временна комисия за конституционни промени в съдебната власт, организирана от ДБ. Карадайъ коментира решението така: Не е бойкот от наша страна. Нашите народни представители много ясно казаха какво е отношението ни. Прави се комисия за промени в конституцията без да има предложения. Какъв ще бъде предметът й? Ето, виждате как се прави - написали сме си домашното, събрали сме експерти от съдебната система, влезли сме в разговори с другите парламентарни групи, за да търсим съдействие и тогава да пристъпим към действие, а те предлагат комисия за водене на разговори.