Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Крум Зарков КАДЪР: БНТ
Крум Зарков КАДЪР: БНТ

"Има криза в държавата. Служебният кабинет, който би трябвало да я регулира, я поставя в много трудна ситуация. Той беше съставен по нов начин, следователно няма ясна отговорност и ясен политически гръб зад себе си. В същото време е обременен с много съмнения, че има най-различни политически влияния върху него и първите му действия са неубедителни."

Така отговори на въпрос дали има криза в служебния кабинет и кой я създава съветникът на президента Крум Зарков.

"Това, което се случи последните седмици и в парламента, и в правителството, показва, че страната ни се намира практически в ситуация на безвластие. Да се надяваме след 9 юни да намери път на стабилност", заяви Зарков пред БНТ.

В тази ситуация президентът успява единствен да удържа някакъв параметър на нормалност. И на конституционна нормалност", категоричен бе Зарков.

"Има сериозен институционален разпад. Думата на президента за отмяната на решението за изграждане на частна детска болница се чу първа. Радев единствен стои на мястото си", допълни Крум Зарков.

 Окачестви Закона за инвестициите като брутален. Според Зарков депутатите са взели правилно решение, като са подкрепили ветото на президента.

"Трябва законопроектът да се обсъди и да има прозрачен подход", добави Зарков.

"Беше приет скоростно и бързо, с много дебати", така съветникът на президента коментира промените в Закона за хазарта.