Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Габриела Славова Снимка: Фейсбук
Габриела Славова Снимка: Фейсбук

Габриела Славова беше пусната под домашен арест след 3 месеца в килия

"Не съм извършила това престъпление и моля за снизхождение. Връзката ни с Пейо беше динамична и вълнуваща. Понякога беше нехармонична като във всяко семейство. Справяхме се, без да си повишаваме тон. Имаше вмешателство от неговите родители, лишаване от наследство, заплахи. С Пейо никога не създавахме стрес, винаги намирахме баланс, дори когато бяхме разединени. Решихме да се венчаем."

Това разказа пред Апелативния съд в София Габриела Славова, която беше арестувана преди 3 месеца за убийството на мъжа си Пейо Пеев заедно с майка си Красимира Трифонова. Габриела поиска да излезе от ареста и отрече да е участвала в убийството на бащата на детето си.

"Не съм го притискала към седалката, не съм сядала в скута му. Показанията ми бяха изтръгнати със сила, тормоз и притискане в продължение на часове. Бяха ми диктувани, а аз бях емоционално опустошена и под страх да не вземат децата ми. Сега синовете ми са при родителите на съпруга ми. Те не познават нуждите им. Бяха отвлечени от МВР", каза тя.

Габриела поиска да излезе на свобода, за да се грижи за момчетата си, които не били добре здравословно - едното имало дихателни проблеми, а другото сърдечни.

Бащата на Пейо, който беше в съдебната зала, отрече това да е истина.

"Децата нямат заболявания, живи и здрави са. Тази майка не е мислила за тях, когато е умъртвила сина ми. Цяла нощ е ровила в телефона му и е правила планове", каза бащата на жертвата Орлин Пеев.

Пред магистратите Габриела се оплака от условията в ареста. Била подложена на ужасяващи терзания, защото дървениците в килията смучели кръвта й. 102 дни живяла и спяла с хлебарки. Твърдеше, че е прекарала мозъчен инфаркт и лицева парализа, но никой не обърнал внимание.

"Има опасност това да доведе до трайни увреждания и тогава няма да мога да ви съдействам, особено ако изляза в ковчег", каза тя през сълзи, докато четеше думите си от лист.

Габриела обясни, че има нужда от справедливост, и увери, че ако бъде пусната на свобода, няма да се укрие. Според магистратите тя се е грижила добре за двете си деца, не е осъждана, имала добри характеристични данни и постоянен адрес. След 22 януари никой не я е разпитвал и нямало как да повлияе на свидетели или да извърши друго престъпление.

Децата на Габриела са при родителите на Пейо. Те са били предадени на семейството веднага след задържането на съпругата му и нейната майка Красимира Трифонова.