Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румен Бечев
Румен Бечев

Със заповед на министъра на културата директорът на Родопския драматичен театър "Николай Хайтов" Румен Бечев е освободен от длъжност. Това потвърдиха от Министерството на културата за БНТ. Заповедта е влязла в сила от днес.

Трудовите договори все още не са прекратени, защото може да ги прекрати само директор, а в момента тече смяна.

Вчера Бечев беше обвинен в присвояване на 580 000 лева е от драматичния театър в Смолян. Това съобщи зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов.

От присвоените до момента пари разследващите са иззели около 252 000 лева. От тях 82 000 са предадени от лицата, които са били назначени фиктивно на работа в трупата.

Предвид възрастта и здравословното състояние на Румен Бечев прокуратурата му определи гаранция от 15 000 лева със забрана да напуска страната. Директорът е съдействал на разследването.

Схемата е започнала да действа най-напред в Смолян, а след това в Разград. От август до 25 септември т.г. назначени хора в Родопския драматичен театър са 41 души. Те са получавали допълнително материално стимулиране от около 14 000 лева, докато в Разград то е било 25 000 лева. Обвинението е за престъпление, извършено през август и септември.