Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Починала е жената, която беше пребита от 17-годишен ученик в Перник. Тя беше на командно дишане повече от месец, пише NOVA

Инцидентът стана ранните часове на 29 юли пред магазин в пернишкия кв. „Изток". 

В социалните мрежи се появи клип от случката. На него се вижда как жената сяда на масичка пред магазина. Идват две момчета. Секунди преди това техен познат им е казал: "Внимавайте, тази е психично болна. Преди време ми счупи огледалото". Мъжът държал друго денонощно магазинче. Дори им показал клип от случилото се.

В този момент се приближава младеж с качулка на главата, който със скръстени ръце и в заплашителна поза застава пред нея. Секунда по-късно се приближава друго момче, също с качулка и с къси гащи. Младежът е с инициали Д. П., тъй като е на 17 г. и от прокуратурата отказват да съобщят имената му. На клипа не се чува да казва нещо на жената. Директно я удря в лицето. Тя пада назад заедно със стола. Агресорът не се спира, а напротив. Приближава жената, жестоко я рита няколко пъти в лицето и тялото, а тя пищи. След това хулиганите се отдалечават. В този момент от магазина излиза друга жена, вероятно продавачка, която започва да вика след потъналите в мрака нападатели. Сигналът бил подаден в полицията от спешните медици, които настанили пребитата перничанка в болницата. Тя била със счупена лицево-челюстна кост.

"В 4,40 часа е била тук. Взела си е кафе, седнала е и единият младеж й е казал "какво правиш тук". Тя имала затруднения с говора. Тогава дошъл вторият, сложил си качулка и я нападнал", разказа тогава племенникът на нападнатата жена.

 17-годишният младеж бе привлечен като обвиняем за нанесения побой над жената и задържан за 48 часа. 

Кметът на миньорския град Станислав Владимиров осъди остро случая на проявено насилие и публикува снимка на извършителя.